Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furnizorul este un fost partener de afaceri al lui Sorin Oprescu Spitalul Judeţean Constanţa a achiziţionat consumabile de peste 11 milioane de lei pentru doi ani (documente)

ro

25 Jun, 2014 00:00 5548 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a atribuit, în anul 2013, un contract în valoare de peste 11 milioane de lei, format din patru loturi, pentru achiziţionarea de materiale sanitare consumabile pentru toate secţiile spitalului. Aşa cum reiese din raportul procedurii de atribuire, a fost vorba despre un acord-cadru pentru o perioadă de doi ani.

Un singur ofertant s-a înscris la procedura de licitaţie deschisă lansată în mai 2013 de autoritatea contractantă, respectiv SCJU Constanţa. Este vorba despre SC Gemedica SRL Bucureşti, care a venit cu următoarea ofertă financiară: pentru lotul 1, respectiv instrumente şi rezerve sutură mecanică pentru chirurgia laparoscopică şi deschisă - 3.510.774,77 de lei, locul 2, respectiv plase de eventraţie - 807.783,60 de lei, lotul 3, respectiv fire de sutură - 3.813.419,04 lei, iar locul 4, respectiv consumabile electrochirurgie - 3.154.605,98 de lei. Valoarea totală a contractului s-a ridicat, astfel, la suma de 11.286.583,39 de lei, firma declarată câştigătoare fiind, în acest context, SC Gemedica SRL.
Potrivit Registrului Comerţului, societatea figurează cu sediul în Bucureşti şi are doi asociaţi, respectiv Cristian Stanciu şi Cătălin Aurel Galea, acesta din urmă fiind şi administratorul firmei. Bilanţul pe 2013 al societăţii Gemedica SRL indică următoarele cifre: 41 de salariaţi, o cifră de afaceri de 64.651.113 lei şi un profit net al exerciţiului de 4.190.215 lei.
Despre Gemedica, presa centrală a scris de-a lungul timpului, speculând faptul că între această firmă şi primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, ar exista o oarecare legătură, firma fiind condusă de un prieten al edilului-doctor.

Coincidenţă sau nu, pe site-urile de profil, la rubrica legături directe pe care administratorul firmei Gemedica, Cătălin Galea, le-a avut de-a lungul timpului cu persoane fizice sau juridice, apare şi numele primarului Sorin Oprescu, cei doi întâlnindu-se în lumea afacerilor în anul 2006. De asemenea, se pare că acelaşi Cătălin Galea, administratorul firmei Gemedica, i-ar mai fi avut parteneri de afaceri pe Gelu Dorin Oprescu, fratele primarului capitalei, pe Mircea Oprescu, precum şi pe Mircea Sorin Oprescu, fiul edilului.
Revenind la atribuirea de anul trecut, iată care au fost membrii comisiei de evaluare a ofertelor: preşedintele comisiei a fost dr. Cătălin Grasa, directorul medical al spitalului constănţean, alături de asistent principal Cristina Asofiei, director îngrijiri, ec. Corneliu Stănculescu, şef serviciu Achiziţii, prof. univ. dr. Dumitru Octavian Unc, medic-şef la Clinica de Chirurgie, Cornelia Banu, asistent-şef Bloc Operator Chirurgie, Dafina Chivu, consilier juridic, şi ec. Marioara Furnică - Serviciul Achiziţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii