Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APMC, autoritate contractantă Cum a câștigat Van Oord Dredging contractul pentru dragaj de întreținere în porturile Constanța, Midia și Mangalia (documente)

ro

17 Jun, 2015 00:00 4843 Marime text
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) atribuia, în aprilie 2008, contractul privind „dragaj de întreținere în porturile Constanța, Midia și Mangalia”. Potrivit procesului-verbal cu numărul 10359 din 8.04.2008, documentația de atribuire a fost ridicată de 17 operatori economici, însă au depus oferte doar doi: Dredging International Belgia și Van Oord Dredging and Marine Contractors Olanda.
 
Potrivit raportului procedurii, Dredging International Belgia a prezentat următoarele tarife pe porturi: tarif unitar Port Midia - 3,95 euro/mc, tarif unitar Port Mangalia - 3,95 euro/mc, tarif unitar Port Constanța - 4,95 euro/mc, valoarea totală finală fiind de 63.293.970 de lei, echivalentul a 17.026.710 euro. Această ofertă a fost considerată neconformă, întrucât nu a prezentat tarife unice pe cele trei porturi, iar cerința autorității contractante a fost de a se prezenta câte un preț unitar pe fiecare tip de teren și o valoare estimată a contractului. În documentația ofertată mai sunt prezentate și alte șase tarife unitare, ce nu pot fi luate în considerare, întrucât nu au stat la baza ofertei financiare propriu-zise.
 
Oferta prezentată de Van Oord Dredging and Marine Contractors Olanda a fost întocmită în conformitate cu cerințele documentației de atribuire cu următoarele tarife: pentru dragaj teren categoria III-V - 5,21 euro/mc, dragaj teren categoria VI - 25,99 euro/mc, dragaj zona chei - 19,93 euro/mc, eliminare obstacole submerse - 600 euro/buc., valoarea ofertei fiind de 22.176.623 de euro, fără TVA, cu o durată de execuție de 18 luni calendaristice.
 
Din comisia de evaluare au făcut parte Adina Baz, director Direcția Domenii - președinte, Nicoleta Dogaru, șef Serviciu Dezvoltare AP, Laura Pușcașu, MT DGIAC, Florin Chirilă, șef Serviciu Tehnic-Reparații AP, Angela Badea, șef Serviciu Contabilitate, Liliana Mihai, șef Serviciu Cadastru, Tanța Muzechearu, șef Serviciu Juridic, Nicolae Oprișan, șef Birou Cartografie Evidență Funciară, Anca Bratu, Serviciul Tehnic-Reparații AP - membri.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.

Despre firma câștigătoare

Compania olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors este controlată de familia Van Oord. Aceasta operează în întreaga lume ca un antreprenor pentru dragaj, inginerie marină și proiecte de energie în larg (petrol, gaz și eoliene), oferind soluții inovatoare la provocările marine. Compania operează la nivel mondial în peste 50 de țări.

Van Oord este o companie privată cu răspundere limitată și are sediul central în Rotterdam, Olanda. Van Oord este o afacere de familie.

Compania olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors are o tradiţie de peste 100 de ani în domeniul lucrărilor hidrotehnice. Este o cunoştinţă mai veche a portului Constanţa. În anul 2013, firma a câștigat contractul pentru extinderea digului de larg situat în incinta Portului Constanţa, dana 97.

În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire a contractului, procesul-verbal şi raportul procedurii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii