Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel la transparenţă SC Sothis Print SRL i-a furnizat Autorităţii Naţionale pentru Turism servicii tipografice (document)

ro

10 Nov, 2017 00:00 5135 Marime text
Autoritatea Naţională pentru Turism a fost o instituţie guvernamentală din România, înfiinţată în ianuarie 2013. ANT a funcţionat în subordinea Ministerului Economiei şi s-a desfiinţat în acest an, la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, care a preluat structurile şi activitatea ANT şi activităţile şi structurile de specialitate din domeniul turismului de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

În momentul desfiinţării, agenţia era condusă de constănţeanca Anca Pavel - Nedea, care fusese numită în funcţia de preşedinte al ANT pe 7 octombrie 2015.
 
În anul 2015, Autoritatea Naţională pentru Turism a încheiat 28 de contracte de achiziţii publice, procedura de achiziţie fiind cumpărarea directă, iar criteriul de evaluare a ofertelor - preţul cel mai scăzut.

Consultanţă în domeniul gestiunii financiare

Pe 9 septembrie 2015, ANT a încheiat cu SC Ecurocont Smart Integration SRL un contract pentru „achiziţionarea de servicii pentru acordarea de consultanţă în domeniul gestiunii financiare“, în valoare de 38.400 de lei (TVA 0%).

Dezvoltarea durabilă în Munţii Carpaţi

Alte două contracte de achiziţii publice ale ANT au fost semnate cu Institutul Naţional pentru Dezvoltarea şi Cercetarea în domeniul Turismului, pentru „achiziţionarea serviciilor de actualizare a Strategiei naţionale de dezvoltare a ecoturismului în România“, respectiv pentru „achiziţionarea serviciilor de elaborare a studiului privind dezvoltarea durabilă în Munţii Carpaţi“. Primul angajament legal a fost încheiat pe 10 septembrie 2015 şi a avut valoarea cu TVA de 59.520 de lei, iar al doilea - la aceeaşi dată, suma fiind 86.800 de lei cu TVA.

Despre SC Smart Ecologic Consulting SRL 

Între ANT şi SC Smart Ecologic Consulting SRL s-a încheiat, pe 11 septembrie 2015, un contract cu obiectul „achiziţionarea serviciilor de consultanţă în probleme de mediu pentru realizarea raportului de mediu aferent Master Planului pentru dezvoltarea turismului balnear“. Valoarea cu TVA a contractului a fost de 24.800 de lei.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 6 noiembrie 2017, SC Smart Ecologic Consulting SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 1.000 de lei, integral vărsat. Asociat unic persoană fizică şi administrator este Florin Stănică, născut pe 18 iulie 1977, în Bucureşti. Domeniul principal de activitate al SC Smart Ecologic Consulting SRL vizează „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC Smart Ecologic Consulting SRL a avut o cifră de afaceri netă de 1.302.044 de lei, un profit net de 225.644 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 4.

Despre Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor

Contractul cu obiectul „achiziţionarea serviciilor de realizare a studiului privind amenajarea unei poteci cu lungimea de 180 km pe traseul: Dubova - Bigar - Ravensca - Cărbunari - Cheile Nerei - Beuşniţa - Vârful Bracia - Lacul Buhui - Complexul Turistic Smenic, parte a traseului European de lungă distanţă E3“ s-a parafat între Autoritatea Naţională pentru Turism şi Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor pe 16 septembrie 2015, având valoarea de 34.800 de lei cu TVA.
 
Potrivit skv.ro, „SKV (n.r. Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor) a luat fiinţă în anul 1880 la Sibiu, fiind una dintre cele mai vechi asociaţii montane din lume, în funcţiune. De-a lungul timpului, SKV a construit şi reconstruit 60 de cabane. Majoritatea membrilor SKV au fost de naţionalitate germană, cărora li s-au alăturat personalităţi marcante ale societăţii româneşti. În momentul de faţă, SKV are aproape 400 de membri organizaţi în zece secţiuni locale. SKV continuă tradiţia prin organizarea de drumeţii pentru toate categoriile de vârstă şi se implică prin proiecte în refacerea infrastructurii turistice de drumeţie din munţii României.
 
Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor - SKV - Siebenbürgischer Karpatenverein (pe scurt SKV) s-a reînfiinţat în România, în 1996, la iniţiativa unor foşti membri din Sibiu şi Braşov, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din România şi al DAV-Secţiunea Karpaten. Scopul Asociaţiei este promovarea turismului montan (excursii, drumeţie, expediţii etc.), a activităţilor sportive montane (schi, alpinism etc.), a acţiunilor de cercetare a zonelor montane din România (speologie, etnografie etc.), organizarea şi susţinerea de acţiuni de protecţia mediului“.

Despre SC Sothis Print SRL

Pe 16 septembrie 2015, Autoritatea Naţională pentru Turism a încheiat cu SC Sothis Print SRL un contract al cărui preţ cu TVA a fost 4.464 de lei, având ca obiect „achiziţionarea de servicii tipografice pentru realizarea de broşuri, în vederea diseminării informaţiilor necesare desfăşurării cu eficacitate şi eficienţă a activităţilor din cadrul Centrelor de Informare Turistică“. Pe 9 octombrie 2015, ANT a încheiat cu aceeaşi firmă un alt contract în valoare de 25.100 de lei cu TVA pentru „achiziţionarea de servicii tipografice pentru reeditarea în formă revizuită a broşurii Natura“.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 6 noiembrie 2017, SC Sothis Print SRL a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 790.000 de lei, integral vărsat. Asociaţi persoane juridice sunt BT Production Group SRL, cu sediul social în Bucureşti şi cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 49% / 49%, şi SC Kruger-Brent Printing House SRL, cu sediul social în Bucureşti şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 51% / 51%. Ca administrator figurează Nicolae Gheorghe, născut pe 1 decembrie 1957, în comuna Coconi (judeţul Călăraşi). Domeniul principal de activitate al SC Sothis Print SRL vizează „alte activităţi de tipărire n.c.a.“.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC Sothis Print SRL a avut o cifră de afaceri netă de 29.134.216 lei, un profit net de 1.566.613 lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 130.
 
Transparenţa publică nu ar trebui, sub nicio formă, să rămână la stadiul unei lozinci îmbrăţişate cu drag de politicieni doar sub costumul de slogan de campanie, ci ar trebui să devină o realitate. Tocmai de aceea, ZIUA de Constanţa vă prezintă, la obiect, activitatea pe plan economic a diferitelor direcţii şi instituţii finanţate din bani publici, astfel încât constănţenii să aibă acces neîngrădit la informaţii legate de ce se întâmplă cu banii lor şi cine sunt beneficiarii contractelor cu statul. Facem precizarea că listele privind licitaţiile şi contractele cu atribuire directă despre care vom vorbi sunt cele puse la dispoziţie de fiecare instituţie în parte, aşa cum ne-au fost transmise, iar eventuale neconcordanţe ori inadvertenţe nu ne aparţin.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta lista contractelor de achiziţii publice încheiate de Autoritatea Naţională pentru Turism în anul 2015, astfel cum ne-a fost pusă la dispoziţie de instituţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii