Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel la transparență De la cine a achiziționat Autoritatea Națională pentru Turism polițe de asigurare CASCO (document)

ro

24 Dec, 2017 00:00 30093 Marime text
Autoritatea Națională pentru Turism a fost o instituție guvernamentală din România, înființată în ianuarie 2013. ANT a funcționat în subordinea Ministerului Economiei și s-a desființat în acest an, la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Turismului, care a preluat structurile și activitatea ANT și activitățile și structurile de specialitate din domeniul turismului de la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. În momentul desființării, agenția era condusă de constănțeanca Anca Pavel - Nedea, care fusese numită în funcția de președinte al ANT pe 7 octombrie 2015.
 
În anul 2016, Autoritatea Națională pentru Turism a încheiat 36 de contracte de achiziții publice, procedura de achiziție fiind cumpărarea directă, iar criteriul de evaluare a ofertelor - prețul cel mai scăzut.  

Contract cu SC Duntrack Logistic SRL 

Pe 20 iulie 2016, ANT a încheiat cu SC Duntrack Logistic SRL un contract pentru „achiziționare de servicii tipografice pentru realizarea broșurii Dezvoltarea Rutelor Culturale Europene în România“, în valoare de 42.000 de lei cu TVA.   

Despre SC Destine Broker de Asigurare - Reasigurare SRL    

Alt contract de achiziții publice al ANT a fost semnat cu SC Destine Broker de Asigurare - Reasigurare SRL, pentru „achiziționarea de polițe de asigurare CASCO“, angajamentul legal fiind încheiat pe 20 iulie 2016 și având valoarea cu TVA de 19.990,97 de lei. 
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 20 decembrie 2017, SC Destine Broker de Asigurare - Reasigurare SRL a fost înființată în anul 2007 și are sediul social în municipiul Ploiești. Capitalul social subscris este de 450.000 de lei, integral vărsat. Asociat unic persoană juridică este Destine Holding SA, cu sediul social în municipiul Ploiești, reprezentat de Marius-Ionel Duțu, născut pe 20 august 1964, la Moreni (județul Dâmbovița). Ca administrator figurează Romeo Bocănescu, născut pe 5 octombrie 1959, în satul Starchiojd (județul Prahova). Domeniul principal de activitate al SC Destine Broker de Asigurare - Reasigurare SRL este „activități ale agenților și broker-ilor de asigurări“.

Bilete de avion de la SC Olimpic International SRL    

Între ANT și SC Olimpic International SRL s-a încheiat, pe 26 iulie 2016, un contract cu obiectul „achiziționare bilet avion pe ruta București - Cluj - București“. Valoarea cu TVA a contractului a fost de 1.412,52 de lei.  

Despre SC Mediasmart Software SRL    

Pe 1 august 2016, Autoritatea Națională pentru Turism a încheiat cu SC Mediasmart Software SRL un contract al cărui preț cu TVA a fost de 15.000 de lei, având ca obiect „servicii de dezvoltare de sisteme de management al conținutului al portalului de informații din domeniul turismului“.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 20 decembrie 2017, SC Mediasmart Software SRL a fost înființată în anul 2004 și are sediul social în municipiul Iași. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat. Asociat unic persoană fizică și administrator este Alexandru Sofronie, născut pe 26 noiembrie 1973, la Iași. Domeniul principal de activitate al SC Mediasmart Software SRL vizează „activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)“.
 
Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, în 2016, SC Mediasmart Software SRL a avut o cifră de afaceri netă de 209.461 de lei, un profit net de 107.757 de lei, iar numărul mediu de salariați a fost 2. 

Despre SC Master Print Super Offset SRL    

Contractul cu obiectul „servicii tipografice pentru realizarea broșurii în vederea diseminării informațiilor necesare desfășurării cu eficacitate a activității din Centrele de Informare Turistică“ s-a parafat între ANT și SC Master Print Super Offset SRL pe 1 august 2016, având valoarea de 11.658,24 de lei cu TVA. 
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 20 decembrie 2017, SC Master Print Super Offset SRL a fost înființată în anul 1994 și are sediul social în municipiul București. Capitalul social subscris este de 114.520 de lei, integral vărsat. Asociați persoane fizice sunt Ioan Florin Carp, născut pe 22 iulie 1955 , la Victoria (județul Brașov), cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 25% / 25%, George Anton Bardan, născut pe 15 ianuarie 1955, la Tg. Jiu, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 25% / 25%, George Teodor Barbu, născut pe 4 februarie 1956, la București, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 25% / 25%, și Liviu-Eugen Kostler, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 25% / 25%. George Teodor Barbu, Ioan Florin Carp și George Anton Bardan au și calitatea de administratori. Domeniul principal de activitate al SC Master Print Super Offset SRL vizează „alte activități de tipărire n.c.a“.
 
Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, în 2016, SC Master Print Super Offset SRL a avut o cifră de afaceri netă de 23.384.206 lei, un profit net de 1.349.703 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 104.
 
Transparența publică nu ar trebui, sub nicio formă, să rămână la stadiul unei lozinci îmbrățișate cu drag de politicieni doar sub costumul de slogan de campanie, ci ar trebui să devină o realitate. Tocmai de aceea, ZIUA de Constanța vă prezintă, la obiect, activitatea pe plan economic a diferitelor direcții și instituții finanțate din bani publici, astfel încât constănțenii să aibă acces neîngrădit la informații legate de ce se întâmplă cu banii lor și cine sunt beneficiarii contractelor cu statul. Facem precizarea că listele privind licitațiile și contractele cu atribuire directă despre care vom vorbi sunt cele puse la dispoziție de fiecare instituție în parte, așa cum ne-au fost transmise, iar eventuale neconcordanțe ori inadvertențe nu ne aparțin. 
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta lista contractelor de achiziții publice încheiate de Autoritatea Națională pentru Turism în anul 2016, astfel cum ne-a fost pusă la dispoziție de instituție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii