Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul, cercetat de DNA pentru cumpărare de influenţă Cum a câştigat Lescaci Com un contract de la ABADL (documente)

ro

23 May, 2015 00:00 6717 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a atribuit, în decembrie 2012, contractul pentru executarea lucrărilor de consolidare a falezelor în zonele Eforie Nord şi Eforie Sud, contract în valoare de 729.164,65 de lei.
 
Conform procesului verbal nr. 6357 din 6 decembrie 2012, contractul a fost atribuit prin negociere, fără anunţ de participare, unicului ofertant: SC Lescaci Com SRL, cu sediul în localitatea Negrești Oaș, judeţul Satu Mare. Ofertantul a respectat documentaţia tehnică şi listele de cantităţi întocmite de proiectant, prin urmare, comisia de evaluare a considerat oferta depusă de Lescaci Com SRL una conformă.

Membrii comisiei de evaluare au fost: Stelică Hagi, președinte cu drept de vot, Marian Dumitrașcu, Mircea Mihai, Rodica Tistea, Mirella Oancea, Chiraţa Tararache, Nela Ene - membri. Comisia a avut și doi membri de rezervă, respectiv Violeta Burnaz și George Costea.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Lescaci Com SRL, înfiinţată în anul 1994, se ocupă de „construcţii hidrotehnice“. Asociatul unic şi administratorul societăţii este Ioan Ciocan.
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2013, SC Lescaci Com SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 55.940.658 de lei, un profit de 1.186.518 lei, declarând zero angajaţi.
 
Potrivit comunicatului cu numărul 23/VII/3 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 17 ianuarie 2014, „Ioan Ciocan a fost trimis în judecată alături de Anton Petru Molnar, administrator de fapt la SC Azimut Com SRL din Acăţari, judeţul Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, şi de Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor (la data faptelor), în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă. În ceea ce-l priveşte pe Ioan Ciocan, asociatul unic al SC Lescaci Com SRL, în sarcina acestuia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă“.
 
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea, „în cursul anului 2011, inculpatul Ciocan Ioan, administrator al SC Lescaci Com SRL din Negrești Oaș, i-a remis numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin intermediul inculpatului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului, foloase necuvenite, constând în renovarea şi utilarea apartamentului ministrului, în valoare de 80.952 de lei, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale «Apele Române» (instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor), pentru a-i determina să favorizeze SC Lescaci Com SRL la diferite licitaţii organizate de AN «Apele Române», prin administraţiile bazinale din teritoriu.
 
SC Lescaci Com SRL - Negrești Oaș a încheiat, în perioada 2010 - 2011, cu unităţi din subordinea Administraţiei Naţionale «Apele Române» (Administraţia Bazinală de Apă «Someș Tisa», Administraţia Bazinală de Apă «Banat», Administraţia Bazinală de Apă «Olt», Administraţia Bazinală de Apă «Buzău - Ialomiţa“, Administraţia Bazinală de Apă «Siret“, Administraţia Bazinală de Apă «Prut - Bârlad» și Administraţia Bazinală de Apă «Dobrogea - Litoral») 19 contracte de execuţie de lucrări şi numeroase acte adiţionale la aceste contracte, toate având ca obiect regularizări, amenajări, îndiguiri sau recalibrări ale cursurilor unor ape aflate în administrarea unităţilor sus menţionate. Valoarea totală a acestor contracte s-a ridicat la 295.037.846 de lei (inclusiv TVA)“.
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare, fiind înregistrat cu numărul 137/83/2014. La ultimul termen, din data de 11 mai, au fost audiaţi martorii. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8 iunie.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza actele aferente atribuirii contractului către Lescaci Com SRL precum şi comunicatul oficial al DNA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii