Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Valentin Jalbă, candidat Camera Deputaților - “Sunt convins că românii vor acorda USR-PLUS șansa de a demonstra că putem propune și realiza proiecte în favoarea cetățenilor"

ro

12 Nov, 2020 00:00 3046 Marime text
  • Valentin Jalbă candidează pe locul 6  pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților
  • Timp de 10 ani a acumulat experiență în mediul corporativ și academic în mai multe țări ale Europei, iar acum ceva mai bine de un an a revenit definitiv în acasă, în Constanța
  • Alături de colegii din USR PLUS spune că poate schimba lucrurile în bine în țara noastră
  • În opinia lui Valentin Jalbă, reprezentanții USR PLUS din Parlament pot face diferența și pot demonstra românilor că se poate
  • Jalbă va pune accentul pe propuneri legislative care să stimuleze politici publice pe care le consideră prioritare
 
Valentin Jalbă candidează pe locul 6  pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților.

Timp de 10 ani a acumulat experiență în mediul corporativ și academic în mai multe țări ale Europei, iar acum ceva mai bine de un an a revenit definitiv în acasă, în Constanța, vezi secțiunea “documente”.

A revenit pentru că alături de colegii din USR PLUS spune că poate schimba lucrurile în bine în țara noastră.
În opinia lui Valentin Jalbă, reprezentanții USR PLUS din Parlament pot face diferența și pot demonstra românilor că se poate.
Personal, adaugă tânărul, va pune accentul pe propuneri legislative care să stimuleze politici publice în 4 arii pe care le consideră prioritare, cum ar fi:
Debirocratizare prin digitalizare;

Asigurarea accesului la sănătate și la educație pentru toată lumea, inclusiv în mediul rural;
Dezvoltarea mediului de afaceri prin susținerea antreprenoriatului și promovarea inovației;
Protejarea categoriilor vulnerabile precum persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost, copiii instituționalizați și victimele abuzurilor.
 
În continuare, candidatul USR PLUS de la Camera Deputaților a răspuns câtorva întrebări în cadrul unui scurt interviu, pe care îl redăm mai jos.
 
 
  • România a atins cifra de 10.000 de infectări pe zi. Considerați că este necesară înăsprirea restricțiilor pentru a limita răspândirea virusului?
 
  • Măsurile pe care le iau (sau pe care le pot lua) autoritățile au un rol deosebit de important în ținerea sub control a ratei de infectare. Din păcate, restricțiile aduc după sine efecte economice și sociale negative. În aceste condiții, Guvernul trebuie să se asigure că respectivele măsuri vor avea efectul dorit, așa încât impactul negativ să nu fie de prisos. Guvernul trebuie să oprească această creștere accelerată a numărului de infectări prin măsuri concrete, implementabile și bazate pe o campanie eficientă de informare a cetățenilor, iar sistemul în care sunt implicate autoritățile competente să fie funcțional.
 
În contextul creșterii accelerate a numărului de infectări, consider că sunt necesare măsuri suplimentare.


 - Care sunt, în opinia dumneavoastră, punctele slabe în acțiunea autorităților?
  • Putem intra în detalii și investiga strategia lui Orban de combatere a pandemiei, dar cred că ne putem rezuma la a ne uita la eficiența acestei strategii: avem peste 10.000 de cazuri noi pe zi, iar numărul acestora este în creștere.
 
Este posibil ca tacticile aplicate să nu fi funcționat așa cum trebuie. Iar dacă acestea au funcționat, înseamnă că nu au fost cele mai eficiente. Oricum ar fi, Guvernul putea face o treabă mai bună.
 
În plus, au fost luni în care regulile de prevenție nu au fost în general respectate iar autoritățile au fost deficitare în impunerea lor. Acum s-a ajuns la necesitatea înăspririi restricțiilor.
 
  • Putem avea alegeri pe 6 decembrie?
 
  • Da. Cu respectarea strictă a normelor de prevenție și de siguranță, nu văd o problemă în a organiza alegerile pe 6 decembrie. Desigur, contextul epidemiologic de luna viitoare poate fi diferit față de cel din prezent.
Cred că prelungirea perioadei de votare la 2 zile ar fi o soluție pentru a evita potențiale aglomerări din secții sau din preajma lor.
 
  • Este răspândită ipoteza că vom avea un lockdown după alegeri și că acest lucru nu se întâmplă acum din motive electorale. Vi se pare o ipoteză întemeiată?
 
  • Prefer să cred că Guvernul PNL nu pune interesul politic înaintea sănătății românilor. Acest lucru nu ar fi acceptabil din niciun punct de vedere.
 
  • Alegerile de la 6 decembrie reprezintă un punct de cotitură pentru USR-PLUS. Care este ținta dumneavoastră si a organizației Constanța pentru parlamentare?
 
  • Aceste alegeri reprezintă un punct de cotitură nu doar pentru USR-PLUS, ci pentru întreaga clasă politică, în consecință pentru întreaga țară. Ținta mea și a USR-PLUS o reprezintă implementarea programului de guvernare recent publicat, care conține măsuri concrete și realizabile pentru o Românie eficientă și fără hoție.
 
Sunt convins că românii vor acorda USR-PLUS șansa de a demonstra că putem propune și realiza proiecte în favoarea cetățenilor și nu dedicate grupurilor de interese.
 
 
  • Ce scor anticipați pentru USR-PLUS?
 
  • Personal, văd Alianța USR-PLUS ca pe un proiect politic deschizător de drumuri. De exemplu, nimeni nu dădea vreo șansă USR-ului la alegerile din 2016, dar totuși am demonstrat că se poate. Nimeni nu anticipa rezultatul de la Europarlamentare, dar din nou am demonstrat că românii vor schimbare. La alegerile locale, propaganda electorală a vechii politici se axa pe o luptă exclusiv PNL versus PSD, dar am reușit un scor peste așteptările multora.
 
La alegerile de pe 6 decembrie anticipez un rezultat care îi va duce în Parlament pe mulți dintre candidații noștri. Am convingerea că vom obține un scor foarte bun iar proiectele noastre vor avea susținere atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.
 
 
Comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța 
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro 
Cod unic de identificare: 11200021
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sandu 18 Nov, 2020 22:20 Bravo Vali! Frumos si cu diplomatie in glas.