Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Nu doar blocând localități se poate controla răspândirea virusului, ci testând masiv, identificând focarele și luând măsuri în privința celor bolnavi"

ro

25 Nov, 2020 09:08 1567 Marime text

 
Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că deciziile Guvernului de a impune carantina pentru unele localități sunt doar ilogice, dacă nu se face și testarea în masă pentru a identifica focarele si pentru a acționa concret si eficient acolo unde se impune.
 

"Totul se face pe genunchi, la modul heirupist,  este un haos și nimeni nu mai înțelege nimic. Carantinarea localităților, fără testarea masivă a oamenilor, este doar o măsură de întârziere artificială a creșterii numărului de cazuri, până după alegeri, astfel încât actualul Guvern să aibă justificare pentru faptul că nu amână alegerile, dar și pentru măsurile care deja se pregătesc pentru perioada imediat următoare datei de 6 decembrie", spune candidatul PRO România la Senat.

 
Acesta a mai vorbit despre posibilitatea de a se face testele de anticorpi, deși există donatori de plasmă care deja au imunitate, iar conform noului protocol adoptat de mai mult de o lună în România, se consideră negative toate testele care ies pozitive la peste 90 de zile de la vindecarea celor care au avut COVID-19. In plus, a precizat ca PRO Romania, alături de Victor Ponta, își propune înființarea Centrului National de Plasma Convalescentă, motivând romanii care s-au vindecat de COVID -19 sa doneze sânge.
 

"Dacă există posibilitatea de a face testul pentru depistarea anticorpilor, de ce nu se caută și aplicarea acestei soluții? De ce trebuie să stea în casă și oamenii care deja sunt donatori de plasmă, pentru că au imunitate dovedită? Foarte mulți români ar merge să-și facă aceste analize, dacă s-ar lua o astfel de măsură, iar în scurt timp am putea avea situația sub control, fără amenințări cu lockdown și fără psihoză colectivă care deja bagă populația în depresie, mai ales acum, înainte de sărbători. Efectele psihologice, nu doar cele economice, au consecințe foarte grave, pe termen lung", mai spune Răzvan Filipescu.


– Comandat de PRO Romania– Filiala Constanța
– Executat de ZIUA de Constanța
– Mandatar financiar-cod AEP 
11200008
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii