Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un agent de penitenciar a fost prins în flagrant primind 500 de euro și diverse bunuri

ro

29 Apr, 2016 17:46 1536 Marime text
 
Lucrători ai Direcției Generale Anticorupție - S.J.A. Vâlcea și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat, ieri, la prinderea în flagrant a unui agent șef principal de penitenciar din cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, care tocmai primise suma de 500 euro și bunuri de la o persoană.
 
Pentru acești bani, procurorii spun că agentul a întocmit nişte documente, în virtutea atribuțiilor de serviciu, în vederea aprobării unei învoiri în perioada sărbătorilor pascale pentru un deținut, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate.
 
Din probele administrate de procurori a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, agentul de penitenciar a promis deținutului  respectiv, dar și inculpatului de la care a primit mita, sprijin pentru acordarea unei învoiri. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul rudei deținutului. Cei doi s-au întâlnit pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani. Imediat, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracțiunilor de corupție.
 
Procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus față de cei doi măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore. Astăzi, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de agentul de penitenciar pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, iar față de rudă și deținut pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, ulterior fiind înaintată Tribunalului Vâlcea propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.
 
În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii