Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE6. Se cere renumărarea voturilor Surse – Dimineaţa a început cu scandal într-o secţie de votare din Cernavodă (galerie foto+video)

ro

06 Jun, 2016 07:39 3499 Marime text


Potrivit surselor noastre, în această dimineaţă, la o secţie de votare din Cernavodă s-ar fi găsit 30 voturi în plus faţa de ceea ce era pe listă. Situaţia ar fi destul de tensionată la această oră în acea secţie.
 
Vom reveni cu informaţii.

UPDATE6, ora 17.18


La Cernavodă nu se vor renumăra voturile. A fost trimisă o sesizare către Biroul Electoral Central, care va trebui să decidă. Și Poliția face cercetări separat în acest caz. 
Dacă se va considera, după ce se încheie predarea proceselor verbale, se va lua o decizie. 

UPDATE5, ora 12.55:

Preşedintele circumscripţiei 5 Cernavodă, Mihai Stanciu Alexandru, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că nu a admis contestaţia PSD de renumărarea votului. 

"Vom centraliza toate voturile şi procesele verbale şi funcţie de rezultat vom vedea dacă se impune renumărarea voturilor. Soluţionarea acestei contestaţii formulate de PSD este de competenţa bioului de circumscripţie, adică a noatră, nu a BEJ", a declarat Stanciu. 


În paralel, s-a depus şi o plângere la Poliţia Cernavodă pentru fraudă, însă aceasta va fi verificată de poliţişti. . 

UPDATE 4, ora 12.27

Judecătorul Iulia Laura Dan Opariuc, locțiitor în cadrul BEJ Constanța, a declarat reprezentanților mass-media că aici se va decide dacă se va trece la renumărarea buletinelor de vot ca urmare a sesizării de fraudă electorală formulată de PSD Constanța. ”Așteptăm să vină și, având în vedere sesizarea formulată, vom proceda la renumărare”, a menționat locțiitorul BEJ Constanța.  


UPDATE 3, ora 12.21
 

Ştefan Pleşa, candidatul PSD la Primăria Cernavodă, a cerut renumărarea voturilor. Au făcut şi contestaţie. Menţionăm că se va decide la BEJ Constanţa dacă se va trece la renumărarea buletinelor de vot în urma sesizării formulate de PSD.

UPDATE 2, ora 10.50

La secţia din Cernavodă au votat peste 777 de persoane dintr-un total de 1.438. De asemenea, s-au găsit două buletine în plus la Consiliul Local şi trei în minus la Consiliul Judeţean. „O să vedem în ce măsură afectează rezultatul final. O să mergem la sediul biroului de circumscripție, la final, o să vedem. La primar totul e în regulă“, a declarat procurorul Parchetului Judecătoriei, Mihai Alexandru Stanciu, care este și președintele Biroului de circusmpscripție 5 Cernavodă.  

UPDATE 1, ora 9.30
 
Este vorba despre secţia 284 din Cernavodă. O sesizare a fost înregistrată la ora 7.30, existând neconcordanţe. Poliţia a ajuns la locul menţionat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii