Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio persoană nu şi-a putut depune ieri dosarul de candidatură pentru alegerile locale la Constanţa

ro

12 Apr, 2016 00:00 2057 Marime text
Au mai rămas aproximativ două luni până la desfăşurarea alegerilor locale propriu-zise, iar lucrurile trebuie să intre de acum în linie dreaptă.

Nu se întâmplă acelaşi lucru şi la Constanţa, însă. Potrivit legislaţiei elaborate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), ieri a fost prima zi în care candidaţii pentru posturile de consilieri locali, consilieri judeţeni şi pentru posturile de primari şi-au putut depune candidaturile. Dar cei care au bătut la uşile sediului Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa şi-au dat seama că au ciocănit... degeaba. Întrucât uşile le-au fost închise.

Întâmplarea din oraşul de la malul mării nu ar fi singulară. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Central (BEC), mai multe judeţe se află în aceeaşi situaţie.
 
"La momentul actual, nu avem o evidenţă a Birourilor Electorale Municipale (BEM), şi nici a celor BEJ pe întreaga ţară. De la Constanţa nu am primit nicio informaţie legată de amplasarea, programul şi componenţa BEM. Teoretic, întrucât de azi (n.r. ieri) se pot depune candidaturile, acestea ar fi trebuit să fie funcţionale", au declarat reprezentanţii BEC, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Conform legislaţiei privind alegerile locale, ultimul termen pentru constituirea Birourilor de Circumscripţie era 10 aprilie, dar unele dintre ele nu funcţionează nici în momentul de faţă.

Biroul Electoral Municipal nu şi-a stabilit încă locaţia, deşi trebuia să fie funcţional de două zile

Dacă despre BEJ Constanţa se ştie că va funcţiona în sediul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), de pe bulevardul Tomis numărul 51, camera 46, şi va avea programul cuprins între 10 şi 16, în privinţa BEM Constanţa, informaţiile nu sunt clare nici până la această oră. Conform reprezentanţilor BEJ Constanţa, BEM ar putea funcţiona în sediul Primăriei municipiului, la fel ca în anii trecuţi.
 
Pentru a putea lămuri problema celor două birouri electorale de la Constanţa, am încercat să îl contactăm pe prefectul judeţului,Adrian Nicolăescu. Pana la inchiderea editiei, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a transmis un punct de vedere. Dacă vom primi un răspuns pe această temă, îl vom publica într-o ediţie ulterioară.
 
Menţionăm că persoanele care doresc să facă sesizări legate de desfăşurarea alegerilor locale pentru CJC pot suna la call-centerul BEJ Constanţa, la numărul de telefon 0241.515.557.

A început instructajul preşedinţilor

Cu toate acestea, în urmă cu două zile, au fost aleşi, prin tragere la sorţi, preşedinţii celor două birouri. Astfel, în fruntea BEM Constanţa a fost aleasă judecătoarea Chiratica Enache, iar ca locţiitor a fost desemnată Victoria Marilena Mircioi. La BEJ Constanţa a fost aleasă preşedinte judecătoarea Alina Elena Marin, iar ca locţiitor, Iulia Laura Opariuc.
 
Conform legislaţiei privind desfăşurarea alegerilor locale, echipele au beneficiat de un instructaj oferit de reprezentanţii AEP, care au delegat, ieri, câte un membru în teritoriu, pentru a se alătura preşedinţilor şi locţiitorilor celor două birouri electorale din Constanţa. Următorul pas prevede ca acestor comisii ale birourilor municipale şi judeţene să li se alăture reprezentanţii partidelor politice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii