Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Info-sud-est.ro De ce a câștigat Decebal Făgădău Primăria Constanța

ro

06 Jun, 2016 01:10 7781 Marime text
Din trei motive: și-a conservat electoratul de stânga, a făcut o campanie pozitivă, iar principalul său contracandidat a fost profund neinspirat.
 
Să începem cu Vergil Chițac, principalul contracandidat şi perdant.
 
Actuala campanie electorală din Constanța a fost purtată sub semnul „schimbării“. Părea că Vergil Chițac, candidatul PNL pentru primărie, se încadra cel mai bine în retorica noului val și putea să își însușească voturile celor ce reclamau acest lucru. Să nu uităm un lucru şi anume că, după 16 ani, ar fi fost inevitabilă o modificare la nivelul conducerii oraşului, mai cu seamă că PNL nu a reuşit niciodată, după 1990, performanţa să decidă destinele Constanţei.
 
Și totuși, de ce nu a reușit?
 
În primul rând, campania electorală a lui Vergil Chițac s-a axat, în principal, pe creșterea notorietății sale și mult prea puțin pe încercarea de creștere a intenției de vot. Sondajul PNL de la sfârșitul anului trecut, ce îl dădea pe Vergil Chițac ca principal favorit în curtea liberalilor pentru candidatura la Primăria Constanța, dar care îl anunța pe acesta că suferă la capitolul notorietate, l-a tras într-o cursă pe fostul rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân.
 
Astfel, în urma sondajului, staff-ul de campanie a lui Chițac a început să lucreze foarte mult la creșterea popularității acestuia și să uite de faptul că cel mai important indice într-o campanie electorală este intenția de vot.
 
Cu o expunere media sufocantă, în jurul lui Vergil Chițac s-a croit o aură a personalității, a trecutului impecabil militar și al carierei sale ireproșabile de profesor universitar. Însă a lipsit o strategie clară de campanie în ceea ce presupune un proiect de oraș și nu doar un model de candidat.
 
Citește materialul integral pe: Info-sud-est.ro
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii