Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

info-sud-est.ro Cine va conduce orașul și județul Constanța? (I) Oferta PNL pentru Primărie și Consiliu Județean

ro

17 May, 2016 17:19 1757 Marime text
S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale de pe 7 iunie. Prin vocile liderilor de la centru și din teritoriu, în fața camerelor și reportofoanelor jurnaliștilor, PNL și PSD s-au întrecut în promisiuni și garanții referitoare la înaintarea unor oferte „curate” de candidați la primării și consilii.

Acestea ar fi urmat să respecte „decalogul” integrității și ar fi trebuit să reprezinte punctul de plecare al unor reforme grozave în cele mai mari partide ale României de astăzi. Municipiul și județul Constanța reprezintă unul dintre bazinele politice care au avut nevoie urgentă de reinventare și de reformare a structurilor celor două partide.

După domnia de un deceniu și jumătate a lui Radu Mazăre la municipiu și după 10 ani în care Nicușor Constatinescu a condus cu mână de fier județul, perioadă în care „dreapta” a fost fragmentată și spulberată, dar nici n-a dat semne că ar fi interesată să-și joace rolul opoziției, atât PSD, cât și PNL au fost obligate să vină astăzi în fața electoratului constănțean cu o ofertă nouă. Nu doar cu nume noi, ci, mai degrabă, cu principii, valori și deprinderi noi ale candidaților.

O analiză a listelor depuse de PNL la Biroul Electoral Municipal Constanța ne arată că, pe de-o parte, niciun nume de pe locurile eligibile nu are, în prezent, calitatea de inculpat și nici nu a fost condamnat într-o cauză penală, dar, pe de altă parte, printre numele noi presărate ici-colo, au fost reșapați veteranii politicii și administrației constănțene, unii dintre ei fiind fostele tinere speranțe ale anilor 2000.

Continuarea pe info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii