Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi au aspiranţii la primăriile din mediul rural din partea PNŢCD (documente)

ro

03 Jun, 2016 17:02 2020 Marime text
Solicitările noastre către birourile electorale de circumscripţie şi formaţiunile politice cu „pretenţii” în alegerile locale din 5 iunie de a ne pune la dispoziţie declaraţiile de avere şi de interese ale persoanelor propuse pentru diverse funcţii în administraţia publică locală au fost sortite eşecului. Primii „apelaţi” ne-au direcţionat spre Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru a nu-şi perturba activitatea cu răspunsuri către presă, ceilalţi (cu o excepţie, care ne-a răspuns parţial) sunt prea ocupaţi cu „îmbrobodirea” electoratului ca să mai dea dovadă şi de transparenţă. În acest context, unica sursă pentru a ne informa cititorii despre averea şi interesele candidaţilor a rămas ANI.
 
După frământări nenumărate şi parteneriate politice ratate, PNȚCD Constanţa a reuşit să identifice 11 membri de partid din judeţ care speră ca duminică locuitorii din comunele unde trăiesc să-i aleagă în funcţiile de primari.
 
Adamclisi     
 
Declaraţia de avere a Lilianei Giba cuprinde o casă - nu se ştie unde şi nici cum a fost dobândită -, iar veniturile obţinute anul trecut au provenit doar din pensie şi au însumat 6.240 de lei.
 
Cerchezu     
 
Marin Tudoran este ceva mai avut decât colega sa. Are un teren agricol, unul intravilan şi o casă în Cerchezu. Parcul său auto este „rezervat” agriculturii şi cuprinde: un tractor, două semănătoare, un disc şi un plug. Veniturile familiei s-au ridicat la 33.000 de lei, salariul soţiei. Pe lângă agricultură, Tudoran se ocupă de soarta PNȚCD, fiind vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a partidului.
 
Ciocârlia     
 
Constantin Pitorac are o casă şi trăieşte dintr-o pensie care a însumat anul trecut 5.760 de lei.
 
Cogealac     
 
Fost primar al comunei şi aspirant acum la un alt mandat pe aceeaşi funcţie, Cati Hristu e lipit pământului şi trăieşte din salariul soţiei care a însumat anul trecut 14.400 de lei.      
 
Corbu     
 
Valeriu Bică deţine două terenuri intravilane în comuna Corbu şi unul agricol nu se ştie pe unde, trei case în Corbu şi un autoturism Skoda (fabricat în 2008). Veniturile familiei au fost în anul 2015 de 70.727 de lei. Bică este membru al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa.
 
Cumpăna     
 
Grigore Cocoş are un teren intravilan şi o casă în comună, iar veniturile familiei anul trecut au fost de 37.600 de lei.
 
Deleni     
 
Dumitru Tănase are un teren agricol moştenit, a cărui locaţie este ţinută secret, patru case în Constanţa, Techirghiol, Tulcea şi Deleni şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro. Parcul său auto este de invidiat: patru dube TE, un tractor şi patru autoturisme - BMW (1993), Mitsubishi (1998), Opel Astra (2000) şi Volkswagen (1996). Veniturile familiei încasate anul precedent au fost de 70.000 de lei. Conform declaraţiei de interese, Tănase este administrator al I.I. Tănase Dumitru.      
 
Independenţa      
 
Gheorghe Bolocan deţine trei terenuri agricole şi unul intravilan în comună, are un apartament în Constanţa şi două spaţii de producţie în Independenţa, precum şi două tractoare (2011 şi 1998) şi două autoturisme - Renault (2008) şi Peugeot (2012). Acesta are un cont curent cu 25.000 de lei, precum şi acţiuni la IF Bolocan Gheorghe, unde este asociat. La capitolul datorii, el are de lichidat anul viitor un credit de 38.000 de lei şi un altul în 2022, de 300.000 de lei, în contextul în care veniturile familiei, anul trecut, au fost de 75.000 de lei.
 
Lipniţa
      
Marin Neacşu      are un teren agricol şi o casă la Lipniţa, dar niciun venit realizat anul trecut.
 
Nicolae Bălcescu     
 
Nicolae Albu are două terenuri agricole şi o casă în comună, trei apartamente în Constanţa, un tractor, o combină şi un autoturism Volkswagen (2006). Într-un cont bancar, are 80.000 de lei, iar veniturile în anul fiscal 2015 au fost de 60.000 de lei. Albu este asociat unic al SC Prod Company SRL.
 
Pecineaga   
 
Călin Cornel Cobzaru are un teren intravilan nu se ştie unde, o casă şi un autoturism Dacia (2006), iar veniturile familiei au fost în 2015 în valoare totală de 33.000 de lei. Acesta este membru al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii