Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP caută 70 de experţi electorali în judeţul Constanţa Secţii de votare fără experţi electorali la Dobromir!?

ro

30 Mar, 2016 00:00 2971 Marime text


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) continuă centralizarea datelor din teritoriu privind numărul cererilor înregistrate pentru Corpul experţilor electorali.
 
Aproximativ două luni ne mai despart până la scrutinul electoral în cadrul căruia cetăţenii cu drept de vot îşi vor alege reprezentanţii în administraţiile publice locale. Pregătirea scrutinului este în toi, iar Autoritatea Electorală Permanentă continuă „căutările” pentru acoperirea necesarului de experţi electorali şi operatori de calculator în secţiile de votare.
 
În ceea ce priveşte necesarul experţilor electorali, 632 de localităţi la nivel naţional înregistrează deficit. Printre acestea se regăsesc şi 17 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa. Potrivit ultimelor informaţii furnizate de AEP, o situaţie delicată se înregistrează la Dobromir, unde nu a fost depusă nicio cerere pentru Corpul experţilor electorali care să activeze în cele şase secţii de votare ce vor funcţiona pe 5 iunie în comună.
 
La nivelul judeţului Constanţa, podiumul deficitarilor la acest capitol este completat de Primăria Lumina, unde, dintr-un necesar de 12 experţi electorali, doar două persoane au fost interesate, şi Primăria Cobadin, cu un deficit de opt persoane. Lista este continuată de localităţile: Ovidiu şi Tuzla - cu câte şase experţi electorali lipsă; Deleni, Pantelimon şi Peştera - cu câte patru; Horia şi Corbu - care mai au nevoie de încă trei experţi electorali în fiecare unitate administrativ-teritorială; Cogealac, Limanu şi Seimeni, unde, pentru a acoperi necesarul, mai este nevoie de câte doi oameni în fiecare circumscripţie. De asemenea, în alte patru localităţi - Ciobanu, Mihai Viteazu, Năvodari şi Pecineaga -, AEP mai are nevoie de ajutorul a câte unui localnic dornic să intre în Corpul experţilor electorali.
 
În altă ordine de idei, AEP are nevoie, pentru scrutinul electoral programat să se desfăşoare pe 5 iunie, şi de operatori pe calculator în secţiile de votare. La ora actuală, conform ultimelor informaţii oficiale, AEP are deficit de operatori pe calculator în 257 de unităţi administrativ-teritoriale la nivel naţional. La nivelul judeţului Constanţa au fost admise doar opt cereri, iar deficitul de operatori PC este de 21. În localităţile Cogealac, Horia, Pantelimon şi Pecineaga, nicio cerere nu a fost admisă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii