Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidatul USR-PLUS pentru primărie, lansează “Manifest pentru Constanța”

ro

22 Aug, 2020 00:00 1424 Marime text

 
  • Stelian Ion, candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, lansează manifestul pentru Constanța, un preambul al programului nostru de dezvoltare a orașului

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, lansează manifestul pentru Constanța, un preambul al programului nostru de dezvoltare a orașului.
“Ne aflăm în fața unui moment istoric pentru orașul nostru. Administraţia se face cu competenţe şi conştiinţe, nu cu relaţii dubioase de clan. Oraşul are nevoie de oameni competenţi şi cinstiţi, care să elaboreze, în cunoştinţă de cauză, proiecte pentru cetăţenii oraşului, nu de paraziţi care toacă banii publici într-o inerţie păguboasă. Oamenii administraţiei locale sunt în slujba locuitorilor oraşului şi trebuie să ştie cum să îi servească, nu să-i uite. Constănțeni, împreună vom face un oraș prosper, cu locuitori prosperi! 27 septembrie este ziua unei noi șanse pentru noi și pentru generațiile viitoare”, susține Stelian Ion.
 

Manifest pentru Constanța

 
1.Oraşul este al tuturor locuitorilor săi, nu al grupurilor de interese care obţin venituri ilegale pe seama sărăcirii acestora. Primarul este al locuitorilor oraşului şi trebuie să acţioneze pentru ei, nu numai în numele lor!
 
2. Economia primează. Oraşul va fi bogat când locuitorii lui vor fi bogaţi. Sarcina unei administraţii este de a genera bogăţie prin exploatarea oportunităţilor economice ale oraşului şi, mai apoi, de a administra această bogăţie. Dezvoltarea economică înseamnă capitalism concurenţial, investiţii şi locuri de muncă, nu îmbogăţirea unor clanuri care monopolizează sectoare importante ale statului pentru a-şi însuşi resursele noastre, ale tuturor. Primarul trebuie să fie primul antreprenor al oraşului, căutând să atragă investitori și să creeze facilităţi!
 
3. Socialul trebuie să ne unească, nu să ne despartă. Toate grupurile sociale, de interese şi etnice, trebuie să aibă şansa să obţină venituri din exploatarea legală a oportunităţilor pe care le oferă oraşul. Primăria are rolul crucial în acest demers, legalitatea administrării oraşului fiind garanţia succesului. Cei defavorizaţi, cei cu venituri mici şi pensionarii nu trebuie neglijaţi, dar ei trebuie ajutaţi, nu folosiţi. Ne trebuie coeziune socială, nu exploatare a problemelor sociale!
 
4. Educaţia înseamnă viitorul oraşului. Facilitarea procesului de îngrijire (creşe şi grădiniţe) şi a celui de educaţie (şcoli, licee, universităţi) creează posibilitatea ca oraşul să se dezvolte, iar copiii și tinerii noştri să-şi facă un rost aici, în Constanța. Primarul este cel care se gândeşte la viitorul oraşului, prin sprijinirea educării acestora - nu alungându-i prin limitarea educaţiei - şi a posibilităţii desfăşurării unei activităţi antreprenoriale cinstite! Ne trebuie un învăţământ care generează tineri capabili să mişte oraşul din loc!
 
5. Gospodăreală, nu făţuială! Nu prin poze și schițe trântite la alegeri se administrează un oraş. Ne trebuie un plan urbanistic general, un plan de reabilitare a străzilor și a altor sisteme urbane, unul de extindere a reţelei de gaze, unul pentru parcurile noastre, un plan de construcţii utilitare, unul de transport, unul de dezvoltare a turismului, unul de sprijinire a investitorilor, unul de dezvoltare socială, unul de dezvoltare a educaţiei şi unul de dezvoltare culturală a acestui oraş. Primarul trebuie să fie un dirijor discret, nu un artist care să caute mereu lumina reflectoarelor!
 
6. Administraţia locală trebuie pusă în slujba cetăţeanului, a antreprenorului, a firmelor care produc, nu a unor clanuri care să o paraziteze, servind grupuri de interese meschine. Toate interesele trebuie mediate transparent şi legal, numai aşa obţinându-se o creştere economică sănătoasă, a tuturor. Primarul nu favorizează pe nimeni, ci are grijă ca toţi să fie favorizaţi de un cadru legal şi transparent!



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii