Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidatul Alianței USR – PLUS a prezentat programul electoral “Constanța Renaște” care are la bază fondurile europene

ro

24 Aug, 2020 00:00 1938 Marime text
  • Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța a prezentat în conferință de presă programul de dezvoltare “Constanța Renaște!” 
  • Programul electoral este inspirat din problemele reclamate de constănțeni în ultima perioadă
  • Parcul tehnologic – include și înființarea centrului de inovare digitală Tomis innovation hub
  • Promenada Mării Negre, reabilitarea parcului Tăbăcărie, amenajarea unui nou parc public în cartierul Faleză Nord pe o suprafață de 11.500 mp, dar și o perdea forestieră în nordul orașului
  • Revitalizarea zonei peninsulare, a străzii Ștefan cel Mare și reabilitarea imobilelor aflate în stare avansată de degradare
  • Autobuze electrice și parcări tip SmartParker – cu cabină de transfer/lift pe șase niveluri
  • Spital metropolitan, un teatru municipal, finanțare în funcție de nevoile reale ale fiecărei unități de învățământ
  • Arena Tomis – stadion nou de fotbal, de 30.000 de locuri, în zona de nord a orașului și transformarea actualului stadion Farul exclusiv pentru atletism
  • Reformarea Poliției Locale și transparentizarea totală a Primăriei Constanța
 

Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța, împreună cu colegii candidați la Consiliul Local, au prezentat în conferință de presă programul de dezvoltare “Constanța Renaște!”  Tot ieri a fost lansat și pagina www.stelianion.ro, unde toți cei interesați pot vizualiza în detalii proiectul propus de Stelian Ion pentru Constanța.
Programul electoral este inspirat din problemele reclamate de constănțeni în ultima perioadă.
 

Proiectul pentru Constanța a lui Stelian Ion are 12 capitole

 
”Viitorul acestui oraș depinde de fiecare dintre noi. Avem puterea și libertatea de a decide care va fi destinul Constanței: îl lăsăm să se scufunde în mizerie și subdezvoltsare, sau îl salvăm. Pentru că vrem să le oferim copiilor noștri posibilitatea de a avea un viitor în Constanța, de a nu fi nevoiți să plece la un moment dat, am pregătit un plan de dezvoltare pentru orașul în care m-am născut și am crescut și în care candidez pentru funcția de primar. Acest plan este o sumă de proiecte care se pot transforma în fapte, prin propriile noastre decizii.
Planul exprimă soluții la problemele noastre și oferă o viziune de dezvoltare. Planul a fost scris în funcție de ceea ce mulți dintre voi ați spus atunci când ne-am consultat. De aceea, acest plan este mai mult rezultatul ideilor voastre, nu alor mele. Eu doar am pus în pagină multe dintre ideile voastre cu convingerea că ne dorim același lucru pentru viitorul Constanței și că reușita noastră depinde de noi toți, nu de vreun personaj providențial. Acest plan nu conține povești și propuneri fantasmagonice, este un plan realist, pe care vrem să-l punem în practică în mod efectiv. ”, a declarat Stelian Ion.
Proiectul pentru Constanța a lui Stelian Ion are 12 capitole: 1. Parcul tehnologic – include și înființarea centrului de inovare digitală Tomis innovation hub, 2. Colectarea selectivă a deșeurilor, 3. Verde Urban – Promenada Mării Negre, reabilitarea parcului Tăbăcărie, amenajarea unui nou parc public în cartierul Faleză Nord pe o suprafață de 11.500 mp, între cartierul Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum, dar și o perdea forestieră în nordul orașului, 4. Revitalizarea zonei peninsulare, a străzii Ștefan cel Mare și reabilitarea imobilelor aflate în stare avansată de degradare, 5. Autobuze electrice și parcări tip SmartParker – cu cabină de transfer/lift pe șase niveluri, 6. Spital metropolitan, 7. Un teatru nou al Constanței – Teatrul municipal ș.a., 8. Educație – finanțare în funcție de nevoile reale ale fiecărei unități de învățământ, 9. Arena Tomis – stadion nou de fotbal, de 30.000 de locuri, în zona de nord a orașului, transformarea actualului stadion Farul exclusiv pentru atletism, 10. Protecția animalelor, 11. Reformarea Poliției Locale și 12. Transparentizarea totală a Primăriei Constanța.

Constanța trebuie să devină un centru industrial și de tehnologii avansate

 
”Noua economie a Constanței: motorul care ne va propulsa în viitor. Într-un orizont de timp mediu, Constanța trebuie să devină un centru industrial și de tehnologii avansate, nu doar un oraș al comerțului cu cereale și al serviciilor pentru activități portuare. Asta nu înseamnă scăderea importanței portului maritim, ci concentrarea pe activități cu valoare adăugită înaltă, unde se creează profituri mari pentru firme și venituri atractive pentru lucrători, astfel încât pe termen mediu și lung, rata de angajare să crească, emigrarea să fie încetinită, iar forța de muncă bine calificată să fie susținută în oraș. Prin industrializare se creează în timp resursele financiare pentru a susține activitățile esențiale unui oraș: educația, cultura, regenerarea naturală și urbană, sportul, sănătatea, serviciile și utilitățile publice.
Un oraș curat și prietenos cu mediul. Primăria trebuie să reorganizeze sistemul de management al deșeurilor pentru a proteja sănătatea locuitorilor orașului și a reduce gradul de poluare. Un oraș curat înseamnă nu doar curățenie pe străzi, ci și mai puțină poluare, spații verzi generoase și o calitate înaltă a vieții.
Revitalizarea zonelor istorice distruse. Vom dezvolta Constanța în beneficiul locuitorilor săi, într-un mod care să valorizeze și să celebreze identitatea istorică și culturală a orașului. Clădirile reprezentative ale orașului care au fost distruse trebuie renovate sau reclădite, pentru a ne regăsi identitatea și stima de sine. Noile cartiere se vor dezvolta după planuri urbanistice gândite pentru a crește calitatea vieții.
Un oraș dinamic și conectat. În secolul XX! Trebuie să ne deplasăm rapid, civilizat, ecologic, ieftin. Noile inovații tehnologice în transport vor juca un rol semnificativ în schimbarea modului în care ne deplasăm”, a ,a mai spus, candidatul Alianței USR-PLUS la primăria Constanța, Stelian Ion.
Programul integraș poate fi citit aici: https://stelianion.ro/wp-content/uploads/2020/08/Constanta-Renas%CC%A6te-Stelian-Ion.pdf?fbclid=IwAR1TRU0vcczxRD9X2e0_9fq3ic45vgbPUq75GzO30yDeUIIHZH4hOkJhGU8.
 
 
Citește și:

#alegerilocale 2020 Candidatul USR - PLUS pentru primăria Constanța își prezintă programul pentru renașterea Constanței (LIVE TEXT+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii