Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Oficial, de la MAI. S-au stabilit măsurile anti-covid pentru campania electorală

ro

28 Aug, 2020 15:40 1342 Marime text
  • Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru candidați și echipele de campanie, în timpul întrunirilor

În contextul în care astăzi a început oficial campania electorală, Monica Dăjbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, a susținut o declarație de presă în această după-amiază, în care a prezentat măsurile luate la nivelul MAI pentru asigurarea  unei desfășurări fără incidente a evenimentului electoral.

Aceasta a precizat că s-a aprobat Planul General de Măsuri privind campania electorală pentru alegerile locale, la nivelul MAI.

Astfel, printre măsurile de protecție sanitară în timpul campaniei se numără faptul că purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru candidați și echipele de campanie, în timpul întrunirilor, al evenimentelor și al acțiunilor aferente campaniei.

De asemenea, se instituie obligația organizatorilor de a asigura respectarea mai multor măsuri, după cum urmează:
  1. Pentru toate persoanele care participă la evenimente sau întruniri se vor efectua triajul observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor.
  2. Regulile de acces și de protecție individuală se vor afișa în locuri vizibile, în spațiile în care se desfășoară evenimente sau întruniri.
  3. În mod obligatoriu, toți participanții vor purta masca de protecție.
  4. Se va asigura o distanță fizică de minim un metru între toți participanții, inclusiv la evenimentele desfășurate în stradă sau din ușă în ușă.
  5. La evenimentele desfășurate în spațiu închis vor participa maxim 50 de persoane, iar durata va fi limitată la maximum două ore.
  6. La evenimentele în aer liber, maxim 100 de participanți, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului și minim 4 mp pentru fiecare persoană.
  7. În ce privește acțiunile desfășurate pe stradă, este permis un număr maxim de șase persoane în grup.
  8. Pentru acțiuni din ușă în ușă este permisă prezența a maxim două persoane din staff ul de campanie.
  9. Organizatori au obligația să se asigure că se aplică regulile de igienă colectivă și individuală.

Respectarea tuturor acestor măsuri se urmărește de către Ministerul Afacerilor Interne.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii