Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 LIVE TEXT ȘI VIDEO - Pro România Constanța, în conferință de presă (galerie foto)

ro

21 Aug, 2020 13:02 1635 Marime text


Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea-Titus Dobre și secretarul general adjunct Răzvan Filipescu, au organizat o conferință de presă, vineri, 21 august. Organizația constănțeană se întrunește în fiecare vineri cu presa pentru a discuta ultimele noutăți locale și noile proiecte.

Răzvan Filipescu a deschis conferința de presă.

"Mi-au plăcut cuvintele domnului Lucovid Orban despre faptul că e revoltat si indignat. Si eu sunt. Avand in vedere faptul ca tanara speranță a tineretului PSD a dat inapoi si a lasat loc vechii garzi, avand in vedere ca cei de la PNL dau dovada de lipsa de slabiciune, cred ca este oportun sa avem o dezbatere publica. Reiterez invitatia de a participa la o dezbatere publică, corecta si transparenta"

El a spus ca nu mai poate suporta ipocrizia partidelor mari.

"L-am văzut pe domnul Lupu ca este dispus sa participe la o dezbatere dar doar pe subiecte de interes. Consider ca proiectele noastre sunt de interes", a subliniat Răzvan Filipescu.


Acesta a mai spus ca vede lume nemultumita dand exemplu protestele din Horeca.

"Nu au fost in stare sa dea o OUG pentru despagubirea fermierilor. Vreau sa aflu de la dl Lupu si dl Stroe ce au facut efectiv pentru a ajuta judetul Constanta. La fel si in sanatate, educatie. Vorbim de trimiterea copiilor la școli dar nu stim in ce conditii", a mai spus candidatul la conducerea CJ Constanța din partea Pro România.
"Eu, generatia mea, echipa mea, nu mai avem rabdare!", a spus vehement Filipescu.

A dat cuvântul lui Mircea Titus Dobre pentru a puncta câteva aspecte.

"Eu cred ca este monentul ca Lucovid Orban sa se duca intr-o sala de clasa si sa simuleze ziua alegerilor. Eu zic ca Lucovid sa fie președintele sectiei. Dar inainte de alegeri, avem deschiderea scolilor. Si ei paseaza pisica dintr-o parte in alta. Daca tot atata va laudati, nu puteti gasi si solutii in afara de cearta?", a spus Dobre.
"Am văzut ieri la declaratia de presa a primarului. Pe acelasi sistem cangrenat, actualul candidat la Primaria Constanta din partea PSD, observ ca a confiscat sigla orasului pentru a face declaratii politice. Sa folosesti brandul Constantei, facute pe bani publici, sa iti anunti echupa, cu acest brand in spate... acelasi stil ca sefii lui",  a mai spus candidatul Pro Romania la Primaria Constanta

A mai spus ca nu a auzit nimic din ce a facut in ultimii ani si ca urmeaza sa isi anunte proiectele cand va incepe campania.

"Vreau sa stiu si eu de ce in ultimii ani de zile nu a demarat nicio procedura la proiectele prezentate in campania din 2016", a declarat Mircea Titus Dobre.

"Cred ca partidele politice au responsabilitatea  sa vina in fata constantenilor cu lucruri concrete", a spus Dobre in contextul propunerii de proiecte de catre toti consilierii locali pentru Constanta, dupa 27 septembrie, data la care au loc alegerile locale.

"Astazi, langa mine si Razvan, este Mihai Bobe, candidat pe locul 3 pe lista de consilieri locali. El e si propunerea noastra de viceprimar daca vom castiga primaria", a spus Dobre.

Acesta va prezenta un proiect pe educație. Mihai Bobe este fost sportiv.

"O sa ma prezint. Ma numesc Mihai Bobe. M-am alaturat echipei in 2018, in vara. Dupa o pauză de 10 ani de activitate politica, am decis sa reiau activitatea politica si sa ma pun la dispozitia cetatenilor. Echipa aceasta este una pe care am încercat sa o construim noi 3, avand la baza niste principii. Vrem sa aducen oameni cu experienta, sa ajute administratia. Lucru care nu se intampla in Constanta de 20 de ani",  spune Bobe.

"Noi am tras de 2 ani de zile semnal de alarma legat de spitalul de copii", a adaugat Bobe.

El a mai spus ca locatia spitalului a fost aleasa de echipa sa si ca doar acolo se poate face, ca o anexa a Spitalului Judetean.


"Nu vine sa ne spuna altcineva ca s-a gandit sa faca acel spital acolo. Noi am ales sa facem acolo, in urma discutiilor cu medicii, cu oamenii de la Casa de Asigurari", a adaugat Bobe.

"Vrem sa crestem standardele educaționale pentru copiii noștri. In aproape toate scolile din municipiu, laboratoarele au fost desființate. Cand eram mici aveam laboratoare de chimie, de exemplu. De ce? Ne-au rapit bucuria politicienii. Au aglomerat unele scoli si cu 35 de copii. Perioda de COVID a venit ca o lectie. Trebuie sa despartim copiii. Nu vor mai putea sa fie 35. Vor fi 12, 14, 15, 16. Cum vom face asta cand am supra aglomerat scolile?", zice Bobe

În acest sens, Mihai Bobe a dat exemplu o scoala din km 4-5 ca a fost comasata cu o alta cand a fost infiintat Liceul de Marina.

"Inteleg ca la scoala 30 exista aceasta decizie de a se extinde catre infrastructura liceului 4. Solutii se gasesc, dar trebuie sa se aplece asupra lor", a mai spus Bobe.


Acesta a adăugat ca directorii au fost trimisi in proximitatea scolilor sa caute cladiri pentru a tine cursurile.

"Cum poate un parinte sa isi trimita copiii la scoala intr-o cladire care nu e scoala?", zice Bobe.

El a propus sa faca din curtea scolii un centru civic pentru a interactiona tinerii, pentru a nu mai pierde timpul prin mall.

De asemenea, candidatul a precizat că isi asuma acest proiect in calitate de consilier local.



În continuare, Mihai Bobe a abordat tema sportului:


"O sa vorbim de sport. Am facut sport de performanta. Din cauza unor probleme de sanatate a trebuit sa renunt".

"Sporturile, in primul rand, când vine vorba de baze sportive si centre sportive, si ce nu stie domnul ministru, nu mai pot fi amestecate. Tenisul la tenis, gimnastica la gimnastica, inotul la inot. Noi nu avem nimic. Dupa 20 de ani, nu avem o baza sportiva. L-am gonit pe Hagi la Ovidiu", zice Bobe

"Singurul teren renovat in Constanta l-a facut Boc, la Palatul Copiilor. A venit Dragnea si l-a facut praf ", a adăugat Bobe.

"Transmit public sa isi ia ghearele de pe Palatul Copiilor. Nu stie nimic despre sport, fotbal, inot! Nu stie nimic! Si-au batut joc de toate sporturile auto din Palatul Copiilor. L-au dat afara pe profesorul de carting. Asta inseamna 20 de ani de PSD. Ne intoarcem la stadion. Avem echipa campioana. Juca Farul cu Steaua. Eram copil de mingi. Era mandria mea cand ii dadeam mingile lui Zahiu sau Grigoraș. Erau 20 de mii de oameni pe stadion. Iar acum ei propun stadion de 15 mii", spune vehement Bobe.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii