Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Corina Martin, candidat PER pentru Primăria Constanța, „2 ani de taxe și impozite locale ZERO“ pentru operatorii HoReCa autorizați din Constanța și Mamaia

ro

19 Aug, 2020 15:27 2282 Marime text


Corina Martin, candidat PER pentru Primăria Constanţa, a transmis o declarație de presă prin intermediul căreia a anunțat că se alătură protestului operatorilor din industria HoReCa, din această seară.

Iată declarațiile sale:

„Ca Primar al Constanței, voi susţine industria locală HoReCa şi pentru aceasta, am prevăzut în Programul meu «2 ani de taxe și impozite locale ZERO» pentru operatorii HoReCa autorizați din Constanța și Mamaia!
Astăzi, 19 August, mă alătur și susțin, împreună cu Partidul Ecologist Român, protestul organizat de HORA și FIHR, care se va desfășura în fața teraselor și restaurantelor întreorele 17:00 - 18:00.
Sistarea activității pentru o oră înseamnă solidaritate și un semnal de alarmă!
Rămân alături de antreprenorii și angajații constănțeni din HoReCa și luptăm ÎMPREUNĂ pentru a schimba Constanța!
Îndemn pe proprietarii de terase și restaurante din Constanta și Mamaia (și nu numai) să participe și să susțină la această mișcare“
În contextul în care industria ospitalității din România se confruntă cu o situație de criză fără precedent, astăzi, 19.08.2020, între orele 17:00-18:00, va avea loc un protest al reprezentanților acesteia.

Organizația Patronală HORA și Federația Industriei Hoteliere din România- FIHR recurg la această soluție deoarece numeroasele apeluri făcute la adresa guvernului au rămas fără răspuns.
Înainte de criza COVID-19, înindustria HORECA activau:
• 40.000 de societățicomerciale cu capital 100% românescavând o cifră de afaceri de 5 miliarde euro si • Aproximativ 400 000 de angajati, reprezentând 10% din numarul total al angajaților care activează în sectorul privat (190.000 de angajați direct implicați si aproximativ 210.000 angajati ai furnizorilor de produse, materii prime si servicii).

Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria ospitalității este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii