Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Constanța redescoperă cultura în proiectul electoral al candidaților USR PLUS. Municipiul are nevoie de un teatru european iar în județ se impune recuperarea patrimoniului pierdut

ro

04 Sep, 2020 00:00 2365 Marime text
  • Constanța are nevoie de construirea unui teatru municipal la standarde europene
  • Un alt proiect în zona de cultură a candidatului USR PLUS, vizează TNOB
  • Stelian Ion, candidatul USR PLUS pentru primăria municipiului Constanța vrea un festival anual de teatru în stradă și dezvoltarea sistemului de manangement cultural și în artă
  • Remus Negoi, candidatul USR PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, are în vedere recuperarea patrimoniului pierdut și punerea lui în valoare prin arhivare online

 
Constanța are nevoie de construirea unui teatru municipal la standarde europene. Actualul Teatru de Stat Constanța, aflat sub autoritatea Consiliului Județean Constanța, pentru care s-a aprobat de curând un proiect de renovare, are dimensiuni reduse în raport cu necesitățile culturale ale orașului, susține Stelian Ion, candidatul USR PLUS pentru primăria municipiului Constanța.
Un alt proiect în zona de cultură a candidatului USR PLUS, vizează TNOB. “Ținând cont de situația patrimonială a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” și de starea imobilului, vom iniția un parteneriat cu Consiliul Județean și Ministerul Culturii pentru renovarea clădirii și a sălii de repetiții”, spune Stelian Ion.
Candidatul USR PLUS pentru primăria municipiului Constanța vorbește și despre un proiect privind organizarea unui festival anual de teatru în stradă, care se va desfășoare atât la Constanța, cât și în stațiunea Mamaia în sezonul estival.
Totodată, în mandatul de primar al lui Stelian Ion :“Primăria Constanța va fi partener și va susține Festivalul internațional - Seriile de teatru antic – Miturile Cetății și Festivalul Internațional de Operă și Balet care au deja tradiție la Constanța. Totodată, vom elabora un proiect pentru dezvoltarea sistemului de manangement cultural și în artă, în paralel cu susținerea antreprenoriatului și a schimbului cultural’’.

“Conducerea Consiliului Județean și consilierii județeni PSD doar-ridicători-de-mâini nu au dorit lucrul acesta”

La nivelul județului Constanța, Remus Negoi, candidatul USR PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, are în vedere recuperarea patrimoniului pierdut și punerea lui în valoare prin arhivare online. “Din păcate, până acum, conducerea Consiliului Județean și consilierii județeni PSD doar-ridicători-de-mâini nu au dorit lucrul acesta. Se vede din imagini cum nepăsarea, indolența, incompetența președintelui Consiliului Județean au lăsat urme. De fapt, cratere. În drumuri. De exemplu, drumul de acces până la Cetatea bizantină Păcuiul lui Soare, pe o porțiune de aproximativ 3 kilometri, arată jalnic. Sau nepunerea în valoare a Bisericii de lemn de la Izvoarele”, a precizat Remus Negoi în cadrul unui interviu la ZIUA Electorală.
-Comandate de USR PLUS , filiala Constanța
- Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200251
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii