Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Candidatul Pro România pentru Primăria Tuzla, Bogdan Dicu, despre somațiile de demolare a construcțiilor de pe plajă „Culegem ce semănăm”

ro

13 Jul, 2020 00:00 5506 Marime text
  • Candidatul Pro România la Tuzla, Bogdan Dicu, lansează o serie de întrebări legate de ultima somație emisă de UAT Tuzla
  • Somația este adresată construcțiilor ilegale de pe plajă, venită în urma controalelor autoritățiilor competente
La finalul săptămânii trecute au apărut o serie de evenimente relatate în spațiul public care făceau referire la unele controale ale instituțiilor statului în localitatea Tuzla precum și la măsurile pe care Primăria Comunei Tuzla urmează să le ia.
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a adus în prim plan o acțiune comună cu alte organe subordonate Instituției Prefectului Constanța în localitatea Tuzla, în zona plajei sălbatice. Primăria Tuzla a somat mai multe persoane fizice și juridice cu privire la construcțiile pe care le au în zona menționată.
Candidatul Pro Romania la Primăria Tuzla, Bogdan Dicu lansează o serie de întrebări adresate, în mare, autorității locale cu privire la modul în care ar trebui gestionată acțiunea lansată de primărie.
„Situația în zonă nu este deloc una simplă, am văzut și eu somația Primăriei privind demolarea clădirilor de pe plaja Tuzla și de pe Terenul aflat în litigiu între Primăria Tuzla și Apele Române. Consider că somația transmisă de Primărie nu are adresant, să spui într-o hârtie oficială un "Către toți" apoi să înșirui o sumedenie de activități, denotă lipsă de profesionalism, în afară de asta legea spune clar că nu se poate demola nimic fără o decizie de demolare. Pe urmă se pune întrebarea firească "se demolează tot?", dacă nu, atunci pe ce criterii alegi să demolezi, unele construcții sunt ale pescarilor din localitate? Ce faci? Îi lași pe oameni fără venituri când ei sunt acolo de generați.  Mai mult, le dai doar 48 de ore să demoleze singuri construcțiile, în mijlocul weekendului făcându-le astfel imposibilă demontarea  construcțiilor. La finalul somație se spune pentru aducerea terenului la forma inițială - care formă inițială? După ce acesta a fost mutilat, nu de pescarii Tuzlei, ci de tot felul de asa ziși investitori din afara localității. Ce a păzit Autoritatea Locală până acum? Există o vorbă veche - culegem ce semănăm”, a precizat Bogdan Dicu .
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii