Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Candidatul liberal Cristian Radu, magnet pentru fonduri europene la Primăria Mangalia. Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Marcel Boloș, prezenți (galerie foto+video)

ro

05 Sep, 2020 00:00 2630 Marime text
  • Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Marcel Boloș, prezenți la un eveniment la Neptun
  • Primarul Cristian Radu a semnat trei contracte pe fonduri europene, în valoare de 9 milioane de euro
  • Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța a punctat că în mandatul din ultimii 4 ani, Mangalia a absorbit 50 milioane de euro
Partidul Național Liberal Constanța a organizat ieri, 4 septembrie, în stațiunea din localitatea Mangalia, Neptun, o conferința de presă, la care au fost prezenți: Raluca Turcan - vicepremierul României, Marcel Boloș - ministrul Fondurilor Europene, deputatul Bogdan Huțucă - președintele filialei PNL Constanța, Cristian Radu - primarul municipiului Mangalia și Mihai Lupu - candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Prefectul Constanței George-Sergiu Niculescu, dar și primari liberali, actuali consilieri județeni au asistat la conferința de presă deschisă de liderul PNL Constanța.

Bogdan Huțucă a spus ca viitorul primar al Mangaliei, prin Cristian Radu, va face treabă bună. "A fost o zi foarte ploioasă și un traseu foarte greu până aici în Mangalia. Astăzi ne bucurăm de prezența doamnei vicepriministru Raluca Turcan și al ministrului Marcel Boloș – doi dintre cei mai activi membri ai guvernului. Aș putea să afirm că multe dintre problemele cu care s-au confruntat localități din Constanța au fost rezolvate. Mă bucur să fiu astăzi aici, alături de Radu Cristian, primarul Mangaliei. Au reușit să acceseze peste 50 milioane de euro, ceea ce înseamnă peste 1.500 de euro pe cap de locuitori. Reabilitarea stațiunilor, infrastructură, educație sau sănătate au fost investiți banii”, a spus Bogdan Huțucă.


Cristian Radu și cele trei proiecte pentru Mangalia

Cristian Radu a spus că astăzi semnează trei contracte. Peste 60 milioane de euro, bani europeni, au fost atrași de Primăria Mangalia.
„Bună ziua! Bun găsit, doamna vicepriministru. Vă mulțumesc că ați venit pe o vreme ploioasă. Discutăm despre proiectele Mangaliei, despre proiectele care sunt implementate în șase stațiuni de interes național, care se află în Mangalia. În stațiunea Saturn vorbim de faleza care se reabilitează pe bani europeni. Ambulatoriul din Mangalia și transportul în comun ecologic sunt în implementare. Astăzi, semnăm trei contracte. Discutăm de o bază sportivă, care va avea două bazine de înot, discutăm de o grădină de vară din Mangalia, mai avem și componenta de drumuri – trei străzi principale – bulevardul 1 Decembrie, strada Rozelor și strada Ștefan cel Mare. Astăzi, în execuție, modernizăm 17 străzi. Ne oprim aici. Vorbim peste 50 milioane de euro, accesați în patru ani”, a spus Cristian Radu.
A vorbit și de stațiunea Venus, din Mangalia, puțin vorbită în spațiul public. De asemenea Jupiter și Olimp sunt în dezvoltare.
„Cu stațiunea Venus, în luna octombrie va intra în evaluare. Olimpul se dezvoltă foarte frumos. Protejăm spațiile verzi. Mangalia se află printre puținele localități unde au fost actualizate planurile urbanistice generale", a mai spus Cristian Radu.
 

Este o bucurie să fim alături de Radu Cristian

Vicepriministrul Raluca Turcan a luat cuvântul, spre bucuria celor prezenți în sală. „Pentru mine și colegul meu, domnul ministr Marcel Boloș, este astăzi o bucurie să fim alături de Radu Cristian și de echipa PNL Constanța. Spunem lucrul acesta fără niciun fel de echivoc Îl cunosc pe Bogdan Huțucă, colegul meu parlamentar, un om de excepție. Fără el politicile fiscale ale PNL nu ar fi putut fi urmărite și implementate. Este de asemenea o bucurie și o oportunitate ca domnul Radu Cristian să își continue mandatul de primar aici, la Mangalia. Aici, în Mangalia, am vorbit realmente de viitor și oportunități valorificate, lucru care nu se întâmplă în foarte multe locuri din România. Folosirea la maximum a fondurilor europene și canalizarea proiectelor guvernamentale, de interes public", a spus Turcan.
9 milioane de euro este valoarea proiectelor semate ieri la Mangalia. Turcan a mai spus că aseară în ședința de guvern s-a votat un proiect de hotărâre pentru a stimula autoritățile locale să demareze proiecte.

Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene le-a mulțumit organizatorilor pentru invitație.
„Aș vrea să îi mulțumesc lui Bogdan Huțucă pentru invitația pe care ne-a făcut-o să fim aici la acest eveniment deosebit. Îl cunosc pe primarul din Mangalia. Îi cunosc dăruirea și hărnicia pe care o are primarul din Mangalia pentru oraș. Se află aici și Mihai Lupu, candidat la CJ Constanta. Îl cunosc de foarte multă vreme. În momentul în care am văzut acest parteneriat între CJC și Primăria Constanța, mi-am dat seama că se pun bazele pe un parteneriat pe termen lung", a adăugat ministrul. Luminița Mihailov, președintele Agenției de Dezvoltare Sud-est, a fost prezentă și lăudată de ministru.

Boloș a mai spus că veștile bune sunt în continuare pe partea de turism spunând că a propus ca un buget de 1,1 miliarde de euro să fie dedicat proiectelor de turism.

"În ultima perioadă, guvernul Orban a semnat mai multe ordonanțe. A aprobat în premieră două tranșe de 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor europene viitoare".

Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanta
- Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200012
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii