Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „Vom începe să reclădim Constanţa. Vom avea un birou de europarlamentar în oraş, deschis de colegul nostru Nicolae Ştefănuţă“

ro

13 May, 2019 00:00 2532 Marime text
Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion, consideră că, „după două decenii de pesedism, Constanţa, unul dintre cele mai mari, mai bogate şi mai frumoase oraşe ale României, arată ca după un atac barbar. Gruparea Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, acest triumvirat sinistru, încă domină politic şi economic oraşul; prin cei care îi sunt încă slujitori fideli, prin interpuşi şi prin firme căpuşă, conectate la banul public. Din cauza lor, Constanţa a devenit un oraş anost, neîngrijit şi subdezvoltat economic, la ani lumină de Cluj-Napoca, Oradea sau Iaşi.
Constanţa are atuuri imbatabile: marea, plajele, portul, poziţia geostrategică. Dar are, în primul rând, dorinţa şi hotărârea constănţenilor de a trăi într-un oraş european. Împreună, trebuie să refacem prestigiul şi vocaţia europeană a acestui oraş! 

Constanţa şi staţiunea Mamaia au fost mutilate pentru interese imobiliare meschine, cu complicitatea autorităţilor locale. Trebuie oprit acest haos urbanistic din cauza căruia au fost distruse zonele verzi şi faţa oraşului! Constanţa are nevoie de armonie arhitectonică. Pentru a redeveni un oraş al viitorului, un oraş curat şi sănătos, este nevoie să protejăm şi să extindem spaţiile verzi, locurile de joacă, terenurile de sport şi instituţiile de cultură. Este nevoie de şcoli, grădiniţe şi creşe moderne, este nevoie de un spital nou, construit la standarde europene”. 

Deputatul susţine că, pentru a se dezvolta economic, Constanţa are nevoie de investiţii majore, realizate transparent. După cum are nevoie şi de un mediu universitar performant şi inovativ, în relaţie cu un mediu de afaceri efervescent, aşa cum se întâmplă la Bucureşti, Cluj sau Iaşi. 

Totodată, adaugă Stelian Ion, „nu doar turismul estival este o soluţie pentru Constanţa, ci un sistem integrat de atracţii turistice. Astfel, reabilitarea Cazinoului, refacerea integrală şi responsabilă a zonei vechi a oraşului (cu toate monumentele sale istorice şi de arhitectură), promovarea muzeelor, construirea unui parc acvatic şi a unei grădini botanice, refacerea străzii Ştefan cel Mare ca zonă comercială şi de promenadă, o corectă politică de parcare, alături de un sistem de transport public eficient şi ecologic, ar putea aduce turişti şi în afara sezonului estival, deci mai multe locuri de muncă stabile şi mai mulţi bani pentru Constanţa”.

Stelian Ion reafirmă o chestiune bine-cunoscută la nivel naţional, aceea că, în vestul ţării, oraşele s-au dezvoltat cu fonduri europene. Iar aceste fonduri au fost atrase de oameni pregătiţi şi gospodari, tocmai de aceea reprezentantul Alianţei 2020 USR PLUS spune că, pe 26 mai, România votează pentru Europa, iar Alianţa USR-PLUS va trimite în Parlamentul European profesionişti, oameni cu viziune clară asupra dezvoltării Europei şi a României.
 
„Vom avea un birou de europarlamentar la Constanţa, deschis de colegul nostru Nicolae Ştefănuţă. Iar la anul, prin votul constănţenilor la alegerile locale şi cu ajutorul Europei, vom începe să reclădim Constanţa. Şi îi vom reda strălucirea! Depinde doar de noi, constănţenii. Fără hoţie ajungem departe! Acesta nu este un slogan, ci şansa noastră“, a conchis parlamentarul constănţean.
 
Sursa foto: Imaginea a fost pusă la dispoziție de USR-PLUS
Material la comanda USR. Cod unic de identificare: 41190006
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii