Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sacrificarea suinelor, ca măsură de limitare a focarului de pestă porcină africană de la Cumpăna, s-a încheiat

ro

22 Aug, 2019 15:36 1388 Marime text
Astăzi la Cumpăna  s-a încheiat sacrificarea suinelor, ca masura de limitare a focarului de Pestă porcină africană, după ce ieri a fost planificată uciderea a 100 porci, înregistrați în localitate și în exploatațiile de pe raza comunei.
 
Activitatea a demarat astăzi la ora 07.00 și s-a încheiat la 14.30. Echipele din teren au găsit 152 de porci, pe care i-au sacrificat. 
Proprietarii animalelor au semnat documentele necesare, urmând ca, dupa completarea dosarelor, să fie despăgubiți. DSVSA a realizat dezinfecția preliminară, conform procedurilor, mâine va urma a doua etapă, iar peste 7 zile - etapa finală a dezinfecției.

Reamintim că primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a solicitat ca suinele sacrificate să fie doar cele din exploatația agricolă, deoarece acestea se află la o distanță de 1,7 km față de prima locuință. Asfel, vor fi sacrificați toți porcii din localitate și vor fi instituite filtre dezinfectante și de control la intrarea-iesirea din Cumpăna. În localitate sunt, în gospodării, 24 de porci, restul fiind în exploatații.
 
Pesta Porcină Africană este o boală virală mortală pentru porcii domestici și mistreți. Nu există vaccin sau tratament pentru această boală. Virusul rezistă câteva luni în mediul înconjurător și în cadavre. Prepararea sau afumarea cărnii de porc NU distruge virusul. Pesta porcină africană nu afectează oameni
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii