Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repartiţia locuinţelor din Henri Coandă II, la primăvară! Mii de solicitări în acest moment!

ro

31 Jan, 2018 00:00 3849 Marime text
Aleşii locali municipali au aprobat ieri criteriile privind stabilirea accesului şi a ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe social destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari în baza OUG nr.74/2007.
 
Pentru chiriaşii evacuaţi din casele retrocedate s-au ridicat trei blocuri, în total 72 de locuinţe. Pentru aceste spaţii locative sunt în acest moment 568 de solicitări. În cazul locuinţelor sociale construite conform Legii 114, cu finanţare din partea Guvernului României, sunt edificate trei blocuri cu acelaşi număr de locuinţe. Numărul de cereri - 400.
În Henri Coandă sunt în momentul de faţă 906 locuinţe, în care locuiesc 2.400 de persoane.
 
Etapa a doua a programului presupune zece noi blocuri, respectiv 570 de unităţi locative. Sunt deja depuse 3.031 de cereri de repartiţie pentru aceste locuinţe. Aceasta este imaginea asupra cererii de locuinţe sociale la nivelul municipiului, pusă la dispoziţie de primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Prin regulamentul aprobat ieri, s-au acordat comisiei care se va ocupa de repartizare mai multe criterii care să bonifice familiile cu un grad mai mare de integrare. De pildă, familiile ai căror copii merg la şcoală vor primi un punctaj mai mare. La fel, vor beneficia de un punctaj superior cei care vizitează cu regularitate medicul de familie sau familiile ai căror copii obţin rezultate suplimentare, cum ar fi elevii olimpici sau sportivii de performanţă.
 
„Vreau să demontez ideea că în acel cartier locuiesc numai răufăcători sau oameni needucaţi. Pentru a doua etapă, vrem să ne asigurăm că atragem cetăţeni care se integrează mult mai uşor în comunitate. De asemenea, sperăm ca în primăvară să începem repartizarea acestor locuinţe şi să dublăm măsurile de siguranţă şi creşterea ordinii publice în această zonă. Vom realiza un sistem de supraveghere video. De îndată ce Poliţia Locală va finaliza angajările pe segmentul de ordine publică, vom acorda o atenţie sporită acestei zone, pentru a preîntâmpina o conservare a unei stări conflictuale pe care o cunosc“, a mai afirmat Decebal Făgădău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ali denid 21 Mar, 2018 09:24 Ma bucur pentru regulametele noi adaugate de catre dom primar eu am cerere de 5 ani si inca nu am putut optine locuita cu 2 copii la scoala ii intretin singura evacuata din locuita care mam nascut de catre propietar peste noapte speram ca dom primar va selecta familile care merita o locuitA nu care fac copii sa poasa optina alocati ca sasi cupere de baut .