Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare a Prefecturii Constanţa despre înmatricularea autovehiculelor

ro

30 Jan, 2017 09:43 3288 Marime text

Incepand cu data de 01.02.2017 va intra in vigoare Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe si tarife precum si pentru modificarea unor acte normative.

Astfel, incepand cu aceasta data, se va abroga Legea 117/1999 actualizata privind plata taxelor exatrajudiciare de timbru .

Printre acestea se numara:

  • taxele pentru examinarea conducatorilor de autovehicule in vederea obtinerii permiselor de conducere pentru toate categoriile de permis de conducere;
  • taxele pentru examinarea persoanelor carora le-a fost anulat permisul de conducere;
  • taxele pentru examinarea persoanelor care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obtinerea aceleiasi categorii a permisului de conducere;
  • taxele de inmatriculare permanenta sau temporara a autovehiculelor si remorcilor;
  • taxele de autorizare provizorie a circulatiei autovehiculelor si remorcilor nenmatriculate permament;
  • taxele de autorizare a circulatiei pentru probe a autovehiculelor si remorcilor;
  • taxele pentru furnizare date din Registrul national de evidenta a permiselor de conducere a certificatelor de inmatriculare;

De asemeni, incepand cu 01.02.2017, se va abroga OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule astfel ca aceasta taxa nu va mai fi solicitata odata cu inmatricularea autovehiculelor.

Intrucat estimam ca numarul solicitarilor pentru inmatricularea autovehiculelor cetatenilor va creşte foarte mult in aceasta perioada, institutia noastra va mari numarul de ghişee dedicate acestor operatiuni.

De asemeni, incepand cu data de 01.02.2017, va deveni operationala o aplicatie informatica prezenta pe site-ul Institutiei Prefectului care va oferi posibilitatea cetatenilor sa se programeze on-line pentru depunerea documentelor in vederea Inmatricularii autovehiculelor la un anume ghiseu destinat acestei activitati.

Totodata recomandam tuturor cetatenilor sa consuite site-ul Institutiei Prefectului pentru a observa zilele intervalele orare cand exista aglomeratie la ghisee tocmai pentru a putea evita astfel de situatii.

Reamintim ca programul de lucru cu publicul la nivelul S.P.C.R.P.C.I.V Constanta este urmatorul: 
  • Luni-marti-miercuri-8.00-15.30
  • joi-8.00-1530
  • vineri-8.00-13-30
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii