Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deficit de 300 de milioane! Făgădău a tăiat-o din buget. Piaţa Griviţei nu va mai fi modernizată în 2018

ro

31 Jan, 2018 00:00 3301 Marime text
Pentru că legea nu-i permite să închidă bugetul cu deficit, primarul Decebal Făgădău spune că a tăiat până l-a închis pe zero. Pentru că deficitul se ridica la 300 de milioane de lei, printre investiţiile la care s-a renunţat este şi modernizarea Pieţei Griviţei. „Am tăiat până ne-am încadrat la situaţia pe care, sincer, nu ne-o doream, dar, pe de altă parte, nici nu pot să mă plâng, pentru că municipiul Constanţa este un oraş puternic. Dacă noi ne plângem, ce să spun de alte oraşe mai mici!?“, a conchis primarul.
 
Vă reamintim că, anul trecut, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa anunţa că achiziţionează servicii de elaborare notă conceptuală şi temă de proiectare necesare realizării obiectivului de investiţii „Reconfigurarare, modernizare Piaţa Grivţei din municipiul Constanţa“. Valoarea estimată fără TVA a contractului era de 11.500 de lei.

Terenul care urma să fie modernizat este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul, identificat cu numărul cadastral 241883, este proprietate a Municipiului Constanţa, cu drept de administrare al RAEDPP Constanţa, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară pentru informare nr. 241883. Conform OMC nr. 2828/24.12.2015 pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare, imobilul este situat în necropola oraşului antic Tomis.
 

Iată cum trebuia să arate Piaţa Griviţei!


Proiectul a fost stopat pentru acest an, deoarece bugetul pentru 2018, aflat încă în dezbatere publică, nu mai permite o astfel de investiţie. În programul electoral cu care a câştigat Primăria Constanţa, Decebal Făgădău propunea transformarea Pieţei Griviţei într-un spaţiu modern (n.r. vezi galerie foto), prin reconfigurarea întregului spaţiu urban actual.
 
„Piaţa Griviţei trebuie percepută ca un punct de interes atât pentru comerţ, dar şi ca posibilitate de petrecere a timpului liber, de comerţ (altul decât cel agroalimentar) sau alternativă locală, de cartier, de întâlnire şi dezvoltare a spiritului comunitar. Funcţiuni propuse: piaţă agroalimentară, spaţii comerciale de mici dimensiuni, spaţii de relaxare, distracţie, petrecere timp liber, zone pietonale, centru comunitar local, parcare şi spatii verzi“, se arată în proiectul pe care îl găsiţi integral aici: http://www.decebalfagadau.ro/proiecte/piata-grivita/.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii