Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va avea Constanţa toate străzile asfaltate Decebal Făgădău - în 2018 se vor asfalta 17 străzi din municipiu

ro

06 Feb, 2018 00:00 3000 Marime text
Asfaltarea străzilor din municipiul Constanţa se realizează cu întârziere faţă de termenele din „programul de guvernare“ cu care Decebal Făgădău câştiga alegerile locale din 2016.
Potrivit programului electoral - capitolul infrastructură, care este încă disponibil pe site-ul www.decebalfagadau.ro, asfaltarea tuturor străzilor ar fi trebuit să se încheie până în 2018 (nu se precizează data). Tot la capitolul infrastructură, regăsim:
- „realizarea primului pasaj rutier subteran bd. I.C. Bratianu - Dezrobirii;
- pasarela pietonală sens giratoriu bd. I.C. Brătianu - Dezrobirii;
- refacerea trotuarelor;
- patru parcări supraetajate;
- o parcare subterană;
- parcări în cartierele aglomerate;
- reparaţii capitale şi modernizarea pasajelor rutiere Cumpenei (Pod Butelii) şi Mangaliei (Doraly);
- reabilitarea tuturor pasajelor pietonale“.
 
Primarul spune că aceste proiecte vor fi finalizate până la încheierea mandatului. În ceea ce priveşte asfaltarea străzilor, Decebal Făgădău a declarat că „ritmul de asfaltare este unul fără precedent şi în creştere, iar până în anul 2020, Constanţa va avea toate străzile asfaltate“.
 
Potrivit edilului-şef, în 2016 au fost asfaltate 22 de străzi, iar în 2017 - 31 de străzi, din cele 33 aflate în plan, în 2018 - 17 străzi, iar pentru perioada 2019 - 2020 sunt propuse lucrări de investiţii în trama stradală pe 51 de străzi şi alei.
 
În paralel, se realizează reabilitarea trotuarelor în multe zone din municipiu, mai afirmă primarul, care are şi o explicaţie pentru ritmul destul de lent al asfaltărilor: licitaţiile au durat foarte mult şi Confort Urban, societatea care realizează aceste licitaţii, se supune aceloraşi termene ale legislaţiei în domeniul achiziţiilor. Cu toate aceste întârzieri, până în 2020 nu va fi stradă neasfaltată la Constanţa“, a conchis primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Pentru anul acesta, Confort Urban are în plan pentru reabilitare şi asfaltare următoarele artere de circulaţie: strada Termele Romane, bulevardul Aurel Vlaicu, strada Barbu Filaret, strada Gheorghe Dima, strada Mihail Jora, prelungirea Recoltei, aleea Vâscului, strada Crişana, strada Breaza, strada Prislop, strada Alexandru Şteflea, strada Horia Grigorescu, tronson 2, strada Govora, tronson 2, strada Arnota, strada Institutor Gh. Tănăsescu, strada Lebedei şi strada Gheorghe Doja din cartierul Palazu Mare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii