Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Recoltei, un eveniment de succes organizat de Primăria Cernavodă Venirea toamnei, întâmpinată cu lauri la Axiopolis (galerie foto)

ro

05 Oct, 2015 00:00 2871 Marime text
 


La sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, locuitorii oraşului Cernavodă au sărbătorit Zilele Recoltei.

Evenimentul, devenit tradiţie şi derulat de Primăria şi Consiliul Local Cernavodă, a reunit în centrul oraşului o mulţime de producători de fructe şi legume, de produse lactate şi apicole, precum şi reprezentanţi ai societăţilor producătoare de vin, atât din Cernavodă, cât şi din localităţile din apropiere. Nu au lipsit nici dulciurile de casă, preparatele ecologice din carne, brânzeturile şi grătarele cu mititei şi pastramă, scăldate în must roşu. Toate au fost bine acompaniate de muzica populară şi de petrecere, în interpretarea artiştilor locali şi consacraţi.
 
În fiecare zi, de la ora 17.00, şi până la lăsarea nopţii, centrul oraşului a fost „invadat“ de bucuria şi veselia cântecelor populare. Seara de sâmbătă a aparţinut artiştilor Casei de Cultură „I.D. Chirescu“ Cernavodă și ai colaboratorilor acesteia; interpreta Angela Mogâlă a încântat publicul cu frumoase cântece din palmaresul propriu, iar soliştii de muzică populară Maria Zamfir, Mihai Oprea şi Petruța Simion au delectat publicul prezent cu antrenante cântece populare. Spectacolul a fost încheiat de Florentin Florea, care a adus un potpuriu de cântece vesele de petrecere adecvate momentului festiv.
 
Ultima seară a spectacolului dedicat Zilelor Recoltei la Cernavodă a fost „condimentată“ de o suită de ansambluri folclorice şi artistice, care au arătat cum se cântă şi se dansează româneşte. După ora 18.00, trilurile interpreţilor populari Maria Zamfir, Mihai Oprea şi Angela Mogâlă s-au împletit cu cele ale Mădălinei Marinescu şi ale Deliei Marinciu, care au încântat publicul cu muzica lor antrenantă.
 
Tot ieri, centrul Cernavodei a fost luat cu asalt de membrii Legiunii XI Claudia Pia Fidelis Tomis, asociaţie ce doreşte să evidenţieze ca un bun exemplu convieţuirea şi colaborarea dintre etniile prezente în Dobrogea noastră multiculturală. Aceştia au „atacat“ Centrul Civic, pentru a prezenta costumele şi gastronomia antică, aşa cum se obişnuia în vechea vatră Axiopolis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii