Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rapsozii Bascovului, invitaţi de seamă Zilele Comunei Tuzla, ultima zi de spectacol

ro

09 Sep, 2015 00:00 3536 Marime text
Sărbătoarea Zilele Comunei Tuzla se încheie astăzi. Deşi evenimentul nu este organizat cu mult fast, locuitorii comunei se bucură de acţiunile organizate de Primăria, Consiliul Local şi Centrul pentru Tineret „Ion Creangă“ din localitate. În perioada 7-9 septembrie, zilnic, de la ora 18.00, cu mic, cu mare, fiii satului sărbătoresc comuna Tuzla aşa cum se cuvine. Muzica şi dansul sunt la ele acasă, cei prezenţi având parte de un adevărat răsfăţ. Grupul de dansatori „Doina Bascovului“, Orchestra „Doina Bascovului“ şi Rapsozii Bascovului, alături de corul de copii Stratonis şi în compania maestrului de ceremonii Gaya au asigurat buna dispoziţie a celor prezenţi.
 
Ansamblul folcloric „Doina Bascovului“ aparţine Casei de Cultură a comunei Bascov „Adriana Trandafir“. A luat fiinţă la începutul anului 2013 şi, într-un timp foarte scurt - doi ani şi jumătate -, grupul de artişti a cunoscut un progres deosebit.



În luna iunie, ansamblul a participat la cea mai mare expoziţie universală, Expo Milano, fiind selectaţi de Ministerul Afacerilor Externe. Atât soliştii, cât şi orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Bascovului“ au obţinut, pe parcursul celor doi ani şi jumătate de activitate, numeroase premii la concursuri judeţene şi naţionale. Orchestra este condusă de dirijorul Cătălin Iancu, doctor în muzică, iar grupul de dansatori se află sub îndrumarea coregrafului Marin Stănoiu, cu o experienţă de 50 de ani în domeniu.

Cum astăzi este ultima zi de spectacol în cadrul sărbătorii Zilele Comunei Tuzla, cei care doresc să îi vadă pe aceşti artişti sunt aşteptaţi la Centrul Cultural „Ion Creangă“ începând cu ora 18.00.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii