Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii pentru veteranii comunităţii Zilele comunei Lumina, un nou eveniment reuşit al primarului Dumitru Chiru

ro

11 May, 2015 00:00 2515 Marime text
Situată la doar 17 kilometri de reşedinţa de judeţ, comuna Lumina a luat naştere ca unitate administrativ-teritorială la 9 mai 1989. Anul acesta, locuitorii din Lumina au marcat cel de-al 26-lea an de atestare a comunei ca unitate administrativ-teritorială, în cântec, joc şi voie bună. Anul trecut, aleşii le-au făcut un dar aparte celor din comună: o piaţă agroalimentară destinată producătorilor locali. Şi cum altfel putea să se numească piaţa inaugurată în zi de sărbătoare dacă nu tocmai „9 mai“?!

Anul acesta, zilele comunei au fost marcate sâmbătă şi duminică, astfel încât toţi locuitorii să poată veni în centrul comunei pentru câteva ore de muzică, dans şi distracţie.
 
Sâmbătă, de la ora 9.00, evenimentele ce au marcat ziua localităţii au luat startul printr-un eveniment sportiv devenit deja o tradiţie de ziua comunei, şi anume „Crosul Primăverii“. Maratonul a început de la capătul străzii 22 Decembrie şi a continuat pe strada Pelican, cu revenire pe strada Mare, în faţa Primăriei. De premiile puse la bătaie de organizatori s-au bucurat însă doar cei mai abili, care au reuşit să facă faţă provocării sportive până la final.

Şi duminică, de la ora 10.00, sportivii au fost aşteptaţi la o nouă competiţie - „Întrecerea cicliştilor“. De această dată, participanţii au pornit din capătul străzii Morii - strada Luceafărului - strada Câmpului, iar finish-ul a fost stabilit la sediul Primăriei.
 
Însă nu doar sportivii au fost premiaţi de şeful autorităţii locale, primarul Dumitru Chiru. „Am pregătit diplome de onoare şi pentru locuitorii din Limina, pentru că în asta constă, de fapt, Ziua Comunei: în premierea membrilor de bază ai comunităţii. 120 de vârstnici ai comunei au primit, alături de recunoştinţa noastră pentru ce au realizat în sprijinul comunităţii locale, şi o diplomă de onoare“, a declarat primarul Dumitru Chiru.
 
Cât priveşte partea artistică a evenimentului, toţi cei prezenţi i-au putut vedea pe scena amplasată lângă sediul Primăriei pe îndrăgiţii interpreţi Gigi Luca şi Maria Spânu, Ionuţ Petreacă şi Mihaela Enciu, Sorin Şuteu, Cristi Proca, Ion Drăgan, Elena Plătică, Mariana Edulescu sau Ion Amititeloaie. Au răspuns „prezent“ invitaţiei primarului Dumitru Chiru şi Ionuţ Galani şi ansamblul Asteria, Emilia Ghinescu, Hari Gromoşteanu, Marian Cosma Band şi Mihai Traistariu, precum şi ansambluri folclorice ale caselor de cultură din comunele din judeţul Constanţa. „Am promovat ansamblurile din judeţ. Au urcat pe scenă artişti locali de la casele de cultură din localităţile Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Techirghiol, Medgidia, Hârşova, precum şi un ansamblu al lipovenilor din Ghindăreşti. Am alocat doar 20.000 de lei pentru acest eveniment. Mulţi dintre artiştii care au urcat pe scenă sunt prieteni, cunoscuţi de-ai mei, care cântă fără a primi o plată din partea noastră“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii