Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi importantă pentru primarul anului, Valentin Vrabie

ro

04 Apr, 2012 02:26 3457 Marime text
Vrabie_Valentin_Vrabie_1.jpgValentin Vrabie împlineşte astăzi 46 de ani. Realizările primarului din Peştera şi refuzul lui de a face compromisuri au fost recunoscute atât pe plan local, cât şi la nivel naţional.

În prima zi a anului 2012, şeful autorităţii locale a primit din partea realizatorului TV Cristian Brancu şi a soţiei sale, în cadrul Galei Premiilor Confidenţial, distincţia de „Cel mai eficient primar al anului 2011". Acordarea titlului de „Primar al anului" era de intuit. Şeful autorităţii locale a fost invitatul lui Cristian Brancu şi al Oanei Turcu şi în luna aprilie a anului trecut. Atunci edilului i-a fost recunoscută contribuţia la dezvoltarea societăţii, fiind declarat „Cel mai activ şi mai valoros primar din România". În cel de-al treilea an de mandat, fără a avea sprijinul bănesc al Consiliului Judeţean, al Guvernului sau al Uniunii Europene, primarul Valentin Vrabie a renovat o biserică, a construit o geamie, a pietruit patru kilometri de drum în satele Ivrinezu şi Izvorul Mare, a reabilitat dispensarul, Primăria şi casa parohială din Peştera. Edilul a fost harnic tot anul trecut. În preajma Crăciunului, aproape de sfârşitul anului, un nou proiect a fost finalizat. Comuna Peştera şi satele aferente au fost racordate la fibră optică, ceea ce permite cetăţenilor accesul la informaţie şi la civilizaţie. De numele şefului autorităţii locale se leagă şi un proiect unic la nivelul judeţului Constanţa. În cadrul acestui program au fost construite cinci cişmele pentru localnici. Printre realizările de succes ale primarului se numără şi construirea şcolii din Peştera, al cărei design ultramodern, atât exterior, cât şi interior, pune în umbră chiar şi unităţile şcolare din mediul urban.

A câştigat alegerile locale din 2008 cu cel mai mare scor din judeţ!

Primarul Valentin Vrabie a candidat la funcţia de primar al comunei Peştera în anul 2008, fiind ales pe listele PSD. Şeful autorităţii locale a fost votat de peste 93% dintre electori, obţinând astfel cel mai mare scor din judeţ. Deşi anul acesta i s-a propus să intre în cursa pentru câştigarea Primăriei Medgidia, Valentin Vrabie a luat decizia de a lupta pentru un nou mandat la Primăria Peştera, cu gândul de a continua proiectele începute pentru dezvoltarea localităţii. Să nu uităm că Valentin Vrabie a ocupat şi funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Medgidia, implicându-se activ în reformarea ei. Dar, în vara lui 2009, social-democratul a demisionat de la cârma organizaţiei, pe fondul unor neînţelegeri cu şeful zonal pe linie de partid, despre care declara la momentul respectiv că nu l-ar fi sprijinit în activitatea de consolidare a organizaţiei de la Medgidia. Trebuie menţionat că social-democratul Valentin Vrabie s-a delimitat încă de la începutul mandatului său de politica şefilor pe linie de partid, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, pe care i-a criticat pentru dezinteresul arătat faţă de locuitorii comunei pe care o reprezintă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alina rafael 04 Apr, 2012 17:39 la multi ani!
  • eugen 04 Apr, 2012 10:59 La multi ani,Domnule primar.Sa fiti sanatos si iubit de oameni.