Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de sesizări, sute de semnături. CLM a aprobat construirea pasarelei peste calea ferată între Km 4-5 și Poarta 6! (galerie foto)

ro

04 Jun, 2020 00:00 3103 Marime text
  • Constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“
  • Numeroase tragedii s-au petrecut în zonă în ultimii ani, dar autorităţile au rămas ani la rând nepăsătoare!
  • În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul independent, Andrei Popescu a reușit să deblocheze acest proiect și cu sprijinul celorlalte formațiuni politice din CLM
  • Aleșii locali au adoptat amendamentul cu privire la rectificarea bugetului pe anul în curs și a alocarea sumei de 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru realizarea pasarelei

De ani de zile, constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“, pentru că, susțin ei, în această zonă din oraş, zi de zi oamenii îşi riscă viaţa, traversând calea ferată.   

De altfel, numeroase tragedii s-au petrecut în zonă în ultimii ani, dar autorităţile au rămas ani la rând nepăsătoare!

Anul trecut, listele cu semnături au fost depuse atât la Primăria Constanţa, şi consilierilor locali municipali, în speranţa că cineva se va sesiza.  La un moment dat, aleşii locali liberali au încercat însă fără sucees să preia și să rezolve doleanţele locuitorilor din Poarta 6.

În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul independent, Andrei Popescu a reușit să deblocheze acest proiect și cu sprijinul celorlalte formațiuni politice din CLM.
Popescu a formulat un amendament cu privire la rectificarea bugetului pe anul în curs și a propus alocarea sumei de 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate în vederea realizării obiectivului de investiții “Pasarela pietonală peste liniile de cale ferată intre cartierele Km 4/5 si cartierul Faleza Sud - Poarta 6, în zona liceului Lucian Blaga”.
“Pentru copiii și locuitorii din zonă, pasarela care le va proteja viețile nu face politică”, este de Andrei Popescu.

Citește și:

Constănţeanul supărat Semnături pentru o pasarelă pietonală în dreptul Liceului „Lucian Blaga“ din Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii