Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicele Florin Chelaru dă asigurări Drumul care leagă orașul Năvodari de stațiunea Mamaia, mai aproape de final

ro

09 Mar, 2015 00:00 4006 Marime text
Patru benzi de circulaţie, trotuare cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţii verzi amplasate pe toată lungimea drumului, parcări, staţii de autobuz ultramoderne, o pasarelă pietonală stilizată, precum şi nouă intersecţii de tip giratoriu, aşa va arăta drumul dintre Năvodari și Mamaia atunci când va fi gata.
 
Lucrările destinate lărgirii drumului dintre Năvodari și Mamaia, unul dintre cele mai importante proiecte de pe litoral, continuă. După soluționarea problemelor existente cu furnizorul de energie electrică, echipele de muncitori au reînceput activitatea. Viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a efectuat vizite periodice pe șantier. Acesta a mai spus că, dacă vremea va fi călduroasă, la mijlocul lunii martie, muncitorii ar putea începe asfaltarea drumului. Investiţia „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari“, în valoare de 60 de milioane de lei, este realizată prin fonduri europene.

Proiectul prevede lărgirea de la două la patru benzi a şoselei (de la ieşirea din Mamaia până la Tabăra Delfinul), precum şi crearea de piste pentru biciclişti şi pentru pietoni. Lărgirea drumului, în prezent, pe două benzi, se va face pe o distanţă de 6,27 km. De asemenea, va fi realizat un profil transversal cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale şi se va urmări asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiţii optime, prin proiectarea reţelei de canalizare. Trotuarele vor fi prevăzute cu rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Spaţiile verzi, amplasate pe toată lungimea drumului, vor fi amenajate prin completarea la nivel cu pământ vegetal şi plantare de copaci şi iarbă în conformitate cu normele de protecţie şi conservare a mediului. De asemenea, vor fi amenajate şi parcări, staţii de autobuz ultramoderne, o pasarelă pietonală stilizată, precum şi nouă intersecţii de tip giratoriu, pe care vor fi amplasate fântâni arteziene cu rol decorativ. Drumul va fi prevăzut cu stâlpi de iluminat, folosindu-se surse fotovoltaice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii