Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce va face Iorguş BEC a decis repetarea alegerilor pentru primar şi pentru Consiliul Local la Mangalia

ro

14 Jun, 2012 01:00 2083 Marime text

Mandatul de primar se joacă din nou la Mangalia, după ce Biroul Electoral Central a dispus reluarea alegerilor pentru funcţia de primar şi pentru Consiliul Local.

Precizăm că municipiul din sudul litoralului este singura localitate pentru care Biroul Electoral Central a aprobat repetarea alegerilor atât pentru primar, cât şi pentru Consiliul Local. Scrutinul ar putea avea loc pe 24 iunie, fix la două săptămâni după scrutinul din 10 iunie. Până la închiderea ediţiei, BEC nu comunicase care dintre contestaţii au fost admise şi în baza căror motive s-a decis repetarea alegerilor pentru funcţia de primar al Mangaliei şi pentru Consiliul Local. Potrivit declaraţiilor lui Nicuşor Constantinescu, alegerile de la Mangalia au fost contestate de PSD, PNL, PC si candidatul independent. Oficial, nu se ştia decât de contestaţiile făcute de PSD, PNL şi de candidatul independent Radu Cristian, în care se invocau fie prelungirea orei votării, fie frauda electorală. Potrivit rezultatelor iniţiale, Zanfir Iorguş câştigase cursa pentru fotoliul de primar al Mangaliei. În urma numărătorii rezultatelor obţinute din procesele verbale încheiate în fiecare secţie de votare, Zanfir Iorguş s-a clasat pe primul loc în opţiunile electoratului, cu 31,92%, secondat de Cristian Radu, candidatul susţinut de PNL Mangalia, care a înregistrat 29,94%, şi de Mihai Claudiu Tusac, cu 26,11%.De asemenea BEC a decis reluarea alegerilor şi la Consiliul Local Mangalia.

Zanfir Iorguş vrea să atace decizia BEC la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, pentru că nu el a organizat aceste alegeri, ci există instituţii care trebuiau să se sesizeze că se votează şi după ora 21.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • procent plus 14 Jun, 2012 08:37 Aoleu... ce dezastru pentru staful de campanie s-o ia dela inceput cu bennere si afise cu batai si mushcaturi, hore si mititei... dar ce vise frumoase sau evaporat, nici directori nici contracte pe bani publici...apoi nasii,finii,nevestele,verii, socrii care asteptau un beneficiu substantil promis