Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac, despre Vinerea Verde - „Ne propunem ca minimum o persoană din patru angajați ai administrației locale să adere la această inițiativă”

ro

12 Mar, 2021 09:49 4812 Marime text


Primarul Vergil Chițac a anunțat pe pagina sa de Facebook că municipiul Constanța aderă la programul „Vinerea Verde”. Asta înseamnă că se recomandă utilizarea transportului în comun în ziua de vineri, în profida mașinii personale.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:

 
„Dragi constănțeni,
De ani de zile, marile orașe nu doar din România, ci și din lume, se confruntă cu problema aerului tot mai poluat pe care locuitorii acestora sunt nevoiți să-l respire.
Constanța nu face excepție.
Pentru a ameliora această problemă am adoptat programul „Vinerea Verde" prin care ne propunem ca la finalul fiecărei săptămâni de lucru să încurajăm folosirea mijloacelor de transport alternativ, astfel încât să facem trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de ZERO. De ce transport? Pentru că transportul rutier este una dintre cauzele poluante cele mai periculoase, dat fiind că emisiile au loc la nivelul solului, aproape de oameni.
Și pentru că vrem să lucrăm prin puterea exemplului, în primă fază ne propunem ca minimum o persoană din patru angajați ai administrației locale să adere la această inițiativă verde.
“Vinerea Verde" este o inițiativă de mobilitate urbană la nivel național, inițiată de Ministerul Mediului, prin care dorim să promovăm transportul alternativ în scopul reducerii poluării, dușmanul invizibil care afectează sănătatea tuturor. Pentru că doar implicarea unui număr cât mai mare dintre noi poate face diferența, vă îndemn la o participare cât mai mare, care să fie un semnal de mobilizare pentru întreaga populație”

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii