Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valoarea proiectului a fost estimată la 5.000.000 de euro Teatrul de Vară Mamaia, în dezbatere publică

ro

30 Sep, 2016 00:00 2143 Marime text
Astăzi are loc, la sediul Centrului de Excelenţă în Turism „Tomis“, o dezbatere publică pe tema proiectului „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia“. Cei interesaţi au putut face recomandări, în format electronic, cu privire la proiectul prin care se încearcă „revitalizarea spaţiului cultural din staţiunea Mamaia prin reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia“.

Prin elaborarea şi implementarea acestui proiect se urmăreşte „crearea unui complex de agrement în staţiunea turistică Mamaia - Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia“. Concret, prin oportunitatea oferită de Axa 7, CJC vrea să reabiliteze acest obiectiv, urmărind „adaptarea lui la cerinţele de finanţare, astfel încât, în final, să rezulte un complex de agrement a cărui inimă este reprezentată de Teatrul de Vară, dar care să ofere şi alte oportunităţi de recreere activă, toate încadrate în spaţiul reprezentat de staţiunea Mamaia“.
 
În prezent, a apărut posibilitatea accesării de fonduri europene nerambursabile cu care teatrul ar putea fi reabilitat. Astfel, CJC va depune spre evaluare la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, organism intermediar al Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, un proiect de reabilitare a Teatrului de Vară Mamaia prin intermediul căruia să obţină finanţarea din programul mai sus menţionat (Axa prioritară 7, Prioritatea de investiţie 7.1 - Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice - Investiţii în infrastructura de turism).

Conform proiectului, în zona respectivă ar urma să apară un circuit velo-sportiv de agrement, o grădină suspendată pe terasă, locuri de joacă pentru copii şi un spaţiu interactiv artistic - pe latura dinspre Complexul Perla, iar spaţiile comerciale de la parter vor deveni locuri de joacă pentru copii „integrate în spaţii verzi nou-create“.

De asemenea, pe latura din spatele scenei şi pe cea dinspre lac vor fi amenajate spaţii tip grădini, iar pe latura dinspre nordul staţiunii vor apărea galerii de artă interactivă. Cea mai mare atenţie se va acorda, desigur, Teatrului de Vară. Valoarea maximă a proiectului a fost estimată la 5.000.000 de euro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii