Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vai de legile noastre! Cum şi-a făcut Zelcă piscină pe nisip, fără beton (galerie foto)

ro

27 Jun, 2013 00:00 3798 Marime text
În faţa Hotelului Malibu, la intrarea în staţiunea Mamaia, a „răsărit”, de câteva săptămâni, o piscină. Dar nu, eventual, în „curtea” hotelului, ci pe plajă, pe nisip. Conform declaraţiilor lui Costică Zelcă, asociat în SC Stop SRL, titular al proiectului, obiectivul cu pricina „este o structură provizorie, pe nisip, dar în care nu există niciun gram de beton, fiind făcută cu panouri tego”.
Există avizul de mediu pentru această piscină? Care este situaţia terenului pe care se află aceasta? Este construcţia conformă cu noul PUZ al staţiunii Mamaia? Pentru a avea un răspuns oficial la aceste întrebări, am adresat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa o solicitare în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Astfel, potrivit APM, pentru proiectul „Amenajare Plajă Turistică - Mamaia VIII, Subsector I, investiţie realizată de SC Activ GSM 2004 SRL, conform contractului de închiriere nr. 1883/8443/AM/13.05.2013 şi contractului de asociere şi colaborare cu SC Stop SRL din data de 17.04.2013” a fost emisă clasificarea notificării cu nr. 7761RP/21.06.2013 (conform art. 9, alin. 1, lit. a din Ord. nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private, clasarea notificării fiind punctul de vedere al autorităţii competente, cu precizarea „Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi procedurii de evaluare adecvată”, având în vedere că proiectul nu se încadrează în anexele HG 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi nu intră sub incidenţa OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare. Titularii proiectului sunt Administraţia Naţională Apele Române - Direcţia Bazinală de Apă Dobrogea
Litoral şi SC Stop SRL.

Potrivit certificatului de urbanism emis de Primăria Constanţa, „folosinţa actuală a terenului este plajă”.
Cât despre respectarea noului PUZ, APM susţine că „proiectul se încadrează în prevederile PUZ pentru «Modificare HCLM 138/13.08.2008 - PUZ - Amenajare plaja municipiului Constanţa şi staţiunea Mamaia», aprobată prin HCL 122/24.05.2013”.
Potrivit informaţiilor disponibile la Registrul Comerţului, Costică Zelcă este asociat şi administrator al SC Stop SRL, firma care deţine Malibu, hotelul în care Consiliul Local Constanţa îşi desfăşoară şedinţele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii