Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Comisia de Urbanism a CLM. Arhiepiscopia Tomisului construieşte pe strada Munţii Tatra o biserică şi un aşezământ social

ro

14 Dec, 2019 00:00 4105 Marime text

Comisia nr. 2 - de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură s-a întrunit ieri în şedinţă.
 
Aleşii locali din comisie au dat aviz pozitiv Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de str. Munţii Tatra, str. lt. Petre Măndoi, incinta Liceului CFR şi calea ferată, iniţiator Arhiepiscopia Tomisului.
 
Terenul care a iniţiat PUZ-ul, situat în str. Munţii Tatra nr. 45 (fost lt. Petre Măndoi nr. 6), în suprafaţă de 3000 mp, identificat cu nr. cadastral  248690, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, aparţine domeniului privat al municipiului Constanţa atribuit în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului conform HCL nr. 415/26.11.2001 şi HCL nr. 309/29.09.2017. Valabilitatea Planului Urbanistic Zonal precizat la art. 1 este de 3 ani de la data aprobării prezentei, cu posibilitatea prelungirii cu încă 3 ani la solicitarea investitorului.
 
Luna trecută, Primăria Constanţa a organizat şi o dezbatere publică pentru PUZ-ului iniţiat de Parohia „Întâmpinarea Domnului“ şi Arhiepiscopia Tomisului, care doreşte să ridice o biserică, dar şi spaţii sociale“.
 
Reamintim că Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei.
 
Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45, din cartierul Palas, va fi construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică va avea hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu. Proiectul va intra la vot final în ultima şedinţă a CLM din acest an.
 
În imagini puteţi vizualiza situaţia existentă a terenului şi reglementările care se vor aduce prin intermediul acestui PUZ.
 
Citeşte şi:
 
Constănţenii, indiferenţi faţă de dezbaterea publică pentru viitoarea biserică ortodoxă din cartierul Palas (galerie foto)

 
Dezbatere publică la Primăria Constanţa, privind construirea unei biserici ortodoxe pe strada Munţii Tatra   Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii