Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pic de bâlbâială Consiliul Local Constanţa a votat a doua oară pentru preluarea aceluiaşi pachet de acţiuni de la CNAPMC

ro

18 Apr, 2014 00:00 1272 Marime text
Aleşii locali constănţeni au aprobat, în şedinţa de îndată de ieri, o hotărâre privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, reprezentând minimum 13% din capitalul social, către Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa. Asta după ce, tot în luna aprilie, consilierii locali au aprobat un proiect prin care şi-au dat acordul pentru preluarea aceluiaşi pachet de acţiuni de la CNAPMC. Cum explica primarul Radu Mazăre ceea ce am putea numi o bâlbâială a forului decizional local? „Pentru a putea fi realizat actul normativ de transfer a celor 13 procente suplimentare din cadrul Administraţiei Portului Constanţa la Primăria Constanţa a fost nevoie să votăm de îndată o hotărâre de consiliu prin care să solicităm (n.r. pachetul de acţiuni). Noi votaserăm acum o săptămână că ne dăm acceptul, însă cei de la minister (n.r. Ministerul Transporturilor) ne-au informat că hotărârea trebuie completată în acest fel“, a afirmat edilul- şef.

Singurul vot împotrivă la acest proiect a fost cel al liberalei Ana Marcu. De altfel, aceasta a votat „împotrivă“ şi atunci când CLM a votat hotărârea prin care îşi dă acordul pentru preluarea acţiunilor.
Consilierii locali PDL Iustin Fabian Roman, Sorina Tuşa şi Stelian Gima nu au participat la şedinţa de ieri a CLM, motivând prin faptul că nu sunt de acord să ia parte „la ceea ce consideră a fi o injusteţe, o manipulare a constănţenilor, un act de trădare faţă de oraş şi de locuitorii săi“.
Totodată, cei trei democrat-liberali au explicat, într-un comunicat de presă, că „decizia de a nu participa la şedinţa de Consiliu Local de astăzi (n.r. ieri) are la bază şi refuzul administraţiei publice locale de a organiza, înainte ca aleşii locali să voteze, o dezbatere publică în care constănţenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu preluarea pachetului suplimentar de acţiuni şi cu trecerea administrării Portului la Primărie“.

De asemenea, în acelaşi comunicat de presă, reprezentanţii PDL Constanţa îi atrag atenţia primarului Radu Mazăre, „care a declarat că trimisul CLM în AGA CN Administraţia Porturilor Maritime va analiza tarifele mici plătite de companiile din Port, să nu uite anumite societăţi comerciale“. „Considerăm că locuitorii Constanţei merită să afle cât plăteşte societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, prietenul lui Radu Mazăre, pentru concesionarea Portului Turistic Tomis, şi dacă de la data semnării contractului, până acum, a fost majorată, recalculată sau reanalizată chiria pe care o plăteşte Portului“, se mai precizează în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii