Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un celebru component al Cenaclului Flacăra Cine este şeful de proiect al reabilitării zonei pietonale din Peninsula constănţeană (galerie foto+video)

ro

30 Mar, 2013 00:00 11354 Marime text
Administraţia publică locală a demarat, ieri, lucrările din cadrul proiectului „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa”. Derulat pe Axa prioritară 1 a Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, proiectul propriu zis a început pe 11 mai 2012 şi are ca dată de finalizare luna decembrie a anului 2014. Despre data finalizării însă viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că e puţin probabil ca ea să fie respectată şi că primăvara lui 2015 este un termen mai optimist.
Valoarea proiectului este de 47.806.832,29 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 30.851.670,97 lei, cea a Guvernului României de 6.777.000,52 lei, iar cea a beneficiarului (municipiul Constanţa) de 10.178.160,80 lei.

„Le dăm amenzi până ajungem cu ei în instanţă”

„Băgaţi de seamă că e imediat după alegeri, adicătelea nu sunt numai promisiuni şi lucrări înainte de alegeri şi după aia şi-a pus palma în fund şi a plecat în Madagascar. Îi dăm drumul, este o lucrare cam de 11 milioane de euro, bani europeni, şi vom reabilita integral toate străzile din Zona Peninsulară”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, la startul oficial al lucrărilor.
Totodată, edilul şef a menţionat că, în opinia sa, este bine că municipalitatea nu a asfaltat până acum zona istorică a Constanţei „pentru că aici, în momentul de faţă, se desfăşoară lucrări de Regia de Apă: „Schimbăm toate conductele vechi de 60, 70, 90 de ani. În paralel cu cele 4 - 5 milioane pe care le bagă RAJA, noi venim şi dalăm pe acest proiect european. Până în momentul în care discutăm, sunt cam 21 de milioane de euro care se bagă în Zona Peninsulară, bineînţeles lucrările durând un an jumate, doi ani de zile şi creând disconfortul de rigoare”.
În acelaşi context, primarul Mazăre a vorbit şi despre clădirile private ale căror faţade trebuie să fie reabilitate. „Sunt situaţii de clădiri care aparţin unor societăţi comerciale şi unde într-adevăr vom face presiuni ca să le reabiliteze sau, dacă nu, le dăm amenzi până ajungem cu ei în instanţă să le executăm”.
Şeful administraţiei publice locale a amintit şi şoseaua de coastă, unul dintre proiectele sale de suflet, controversat, ce-i drept: „O să încep şi prima parte a şoselei de coastă, care mai înseamnă încă 11 milioane de euro. Mai avem parcul de pe Termele Romane şi Cazinoul, îl avem pe fonduri europene”.

„Din flautist, am devenit arhitect”


Serviciul de consultanţă în managementul de proiect aferent proiectului „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa” a fost atribuit firmei S.C. Expert Proiect 2002 SRL. Şef de proiect este arhitectul doctor Sorin Minghiat. Profesor la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii Spiru Haret, Sorin Minghiat este nimeni altul decât reputatul flautist care, în anii 70, s-a alăturat Cenaclului Flacăra, acolo unde a cântat alături de Florian Pittiş şi de Mircea Florian. Cunoscut publicului este însă mai ales pentru piesa „Fără petale” a lui Doru Stănculescu: Stănculescu o cântă la chitară, iar Minghiat, alături de el, la flaut.
Reprezentant de marcă a folk-ului românesc, Sorin Minghiat este absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” Bucureşti, precum şi al Şcolii de Înalte Studii Postuniversitare a Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” Bucureşti. Potrivit CV-ului arhitectului - flautist, Minghiat a studiat şi la Universitatea de Studii din Bologna - Departamentul de Istorie Antică.
Contactat telefonic, Sorin Minghiat a declarat că nu e o coincidenţă: „E vorba despre aceeaşi persoană. Din flautist, am devenit arhitect”, a declarat Minghiat, mărturisind că mai participă, când şi când, la câte un concert de folk.
Iată-l pe Sorin Minghiat intepretând melodia „Fără petale”:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii