Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uite groapa, nu e groapa! Revoluţionarii n-au primit locuri de veci

ro

18 Feb, 2013 22:20 3071 Marime text
locuri_de_veci_Cimitirul_Municipal_07.jpgPe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local Constanţa de ieri au figurat trei proiecte de hotărâre care au vizat atribuirea în proprietate a unor suprafeţe de teren reprezentând locuri de veci pentru trei aşa numiţi „luptători pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989". A fost vorba despre Aurel Uceanu, Gheorghe Buzincu şi Nicolae Mavrodin. Niciunul însă dintre cele trei proiecte incluse pe ordinea de zi a şedinţei nu a trecut. Dacă cele trei proiecte au fost respinse în masă, de ce au mai figurat, totuşi, pe ordinea de zi? De ce au permis comisiile de specialitate ale CLM ca aceste proiecte să fie incluse în convocator, de vreme ce ele nu au întrunit niciun vot?

Amintim că Nicolae Mavrodin, unul dintre cei care trebuia să primească loc de veci în Cimitirul Municipal Constanţa este amicul lui Miron Cozma şi s-a făcut cunoscut după ce, de Ziua Marinei în 2011, a făcut scandal pe faleza de la Cazino. Controversatul personaj a fost, la un moment dat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Mavrodin este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • magda 07 Mar, 2013 11:50 Comentariul trebuie sa contina cel putin 5 caractete, sau maximum 5 caractere?
  • dan 01 Mar, 2013 09:01 Din practica ziaristica se stie ca menirea oamenilor de presa este aceea de a informa publicul larg si de a-l ajuta sa inteleaga mesajele publicate si din perspectiva legii, atunci cand este cazul. Pentru ca autorul articolului sa nu ramana macinat de intrebarile pe care si le-a pus in cuprinsul articolului, poate nu se va supara daca nedumeririle ii vor fi lamurite cu sprijinul cititorilor care au avut surpriza de a citi acest articol, lipsit de valoare jurnalistica: - toate cererile adresate de catre cetatenii municipiului institutiei primarului, indiferent de subiectul acestora, sunt denumite generic petitii de catre OUG 27/2002; - potrivit acestui act normativ, institutia primarului are obligatia de a raspunde intr-un termen stabilit tuturor petitiilor adresate de cetateni; - solutionarea petitiilor este atributul primarului sau al Consiliul local, potrivit competentelor fiecaruia stabilite de legea 215/2001; - este foarte posibil ca subiectul solicitarii despre care se vorbeste in articol sa fie in competenta de solutionare a Consiliului local care, dupa cum ar trebui sa se stie tot din cuprinsul legii 215/2001, se pronunta, favorabil sau nu, prin hotarari; Ca si comentatorul de mai sus, exprim temerea ca moderarea acestui comentariu va fi partinica, nefiind una magulitoare la adresa autorului articoluli si, implicit, a publicatiei.
  • Georgiana 20 Feb, 2013 19:55 De ce va consumati timpul cu articole slabe si lipsite de interes? E chiar asa de greu sa va obisnuiti cu faptul ca articolele dvs. sunt citite si de oameni care nu apreciaza barfa si povestile inspirate din realitate, acestea fiind teme care au priza la un public din ce in ce mai restrans numeric? Sunt foarte multi ziaristi priceputi, care ar fi putut scrie un articol cu mult mai inteligent si folositor in legatura chiar cu aceasta tema si anume, aceea referitoare la modul cum se respecta legea in Romania. Spun aceasta pentru ca, de exemplu, daca oricarui constantean care ar fi indreptatit sa i se acorde un drept prin prevederea legii, autoritatile i-ar respinge solicitarea in mod neindreptatit, dorinta mea ca cititor si menirea dvs. ca oameni de presa este nu sa emitem aprecieri nesustinute cu privire la constanteanul solicitant, ci de a sesiza publicul cu privire la tendinta autoritatii de a nesocoti legea (buna sau rea cum este). Presupun ca nu veti publica acest comentariu pentru ca nu va aduce nici laude, nici cinste si probabil ca nu corespunde criteriilor dvs. de selectie.