Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turiştii străini revin pe litoralul românesc Oraşul Eforie, luat cu asalt de exodul de oameni îndrăgostiţi de Marea Neagră

ro

11 Jul, 2014 00:00 3499 Marime text
În ultima perioadă, tot mai mulţi turişti străini redescoperă litoralul românesc şi, cu precădere, frumuseţea staţiunilor Eforie Nord şi Eforie Sud, unde aleg să-şi petreacă zilele de vacanţă.
„În mod preponderent, turiştii străini optează să se cazeze în Eforie, localitate care îmbină turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumită în toată Europa pentru tratamentele cu factorii naturali existenţi aici“, susţine primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.


Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale de la Eforie, nu mai puţin de 120.000 de turişti români sau străini au vizitat, doar în ultimul an, localitatea din sudul litoralului. „Pentru sezonul 2014, pe lângă turiştii tradiţionali, şi-au anunţat sosirea peste 3.000 de turişti din Belarus şi peste 5.000 din Republica Moldova. Aceştia sunt atraşi atât de tarifele competitive practicate de către agenţii economici, cât şi de investiţiile realizate în ultimii ani de către Primărie“, susţine edilul-şef al oraşului Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu.

Reabilitarea promenadei falezelor, refacerea parcurilor, programele culturale, festivalurile, precum şi alte manifestări artistice şi sportive atrag mulţi vizitatori, care se declară mulţumiţi de ceea ce găsesc la Eforie. „Dorim să continuăm şi să suplimentăm numărul programelor şi al proiectelor destinate celor care ne vizitează în perioada estivală. Zilele următoare vom organiza un târg de produse tradiţionale, care va fi deschis aproximativ o lună de zile. Avem în pregătire multe alte proiecte care se adresează turiştilor şi nu numai acestora“, a precizat primarul Ovidiu Brăiloiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii