Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiţie şi istorie de 1 Decembrie la Cumpăna (galerie foto)

ro

02 Dec, 2016 00:00 2993 Marime text
Pentru reprezentanţii administraţiei locale din Cumpăna a devenit o tradiţie ca Ziua Naţională a României să se marcheze cum se cuvine, iar la acţiuni să participe întreaga comunitate. Manifestarea din acest an a avut loc la Monumentul ridicat în cinstea eroilor din cel de-al doilea război mondial din fața Casei de Cultură Cumpăna şi a debutat odată cu căderea primilor fulgi de nea din iarna 2016-2017 pe aceste tărâmuri. „Aniversăm cu toţii Ziua Naţională a României. Un lucru trebuie să îl ştie toţi:

nimeni nu ne va smulge din inimă dragostea de ţară. Patriotismul nu este este doar iubirea pământului pe care te-ai născut, ci reprezintă iubirea trecutului fără de care nu există prezent şi viitor. 1 Decembrie marchează un eveniment istoric – unirea Transilvaniei cu România, marchează momentul creerăă României mari. Omul fără patrie este ca şi copilul fără de mama de aceea nu te depărta de ţara ta, române!“, a fost îndemnul adresat tuturor participanţilor ma manifestare de către şefa administraţiei publice locale din comuna Cumpăna. Cu mic cu mare au venit aici pentru a asista la o slujbă religioasă, urmată de depuneri de coroane de flori şi defilarea în cinstea Zilei Naționale a României efectuată de militari ai UM 01737 Topraisar.
Deşi temperaturile de afară era scăzute, iar fulgii de nea se asezaseră deja într-un covor subţire pe străzile şi casele din Cumpăna, localnicii au înfruntat frigul şi dorit să sărbătorească împreună Ziua Naţională a României şi să asculte o lecţie de istorie vie rostită de veteranii de război ce au fost premiaţi de reprezentanţiiu autorităţilor locale. „Fiecare la locul nostrum să facem ceva bun, ceva demn, pentru ţara noastră. Iubiţi-vă ţara pentru că doar aşa poţi rescrie povestea pentru generaţiile viitoare. Indiferent unde se află româniii să nu uite că’’ aici este ţara lor, iar conaţionalii lor îi iubesc şi îi aşteaptă. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!“, a fost mesajul transmis tuturor de către sefa administraţiei publice locale din Cumpăna.

După depunerea de coronae în cinstea eroilor căzuţi la datorie, cumpănenii s-au prins într-o horă a marii uniri. Apoi, aşa cum au fost obişnuiţi, ei au participat la prremierea a doi veteran de război Pe finanl, cu toţii au fost invitaţi şi au urmărit un spectacol tematic susținut de copiii celor două grădinițe și de membrii ansamblului folcloric „Mugurașii Cumpenei” din localitate. La eveniment au participat reprezentanţi de marcă ai armatei române precum: general Hermeneanu Vasile, colonel Macovei Remus, colonel Dănulescu Cătălin, colonel Bogdan Ion, comandor de aviaţie Oţelea Pavel, colonel Vreme Vasile şi colonel Negoiţă Teodor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii