Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii, încurajaţi să rămână la ţară Administraţia locală din Tuzla vrea să construiască locuinţe sociale

ro

26 Jan, 2016 00:00 5503 Marime text

 
Comuna Tuzla continuă în 2016 proiectele demarate în anii trecuţi. În atenţia administraţiei locale se află, în primul rând, înfiinţarea unor cabinete medicale. Astfel, vechiul sediu al Primăriei ar urma să fie transformat într-o unitate spitalicească. Proiectul a fost depus încă de anul trecut, dar lucrările efective la viitoarele cabinete vor fi demarate începând cu data de 1 martie a acestui an. Cele şapte cabinete medicale ale viitorului dispensar vor fi amenajate la parterul şi etajul vechii clădiri a Primăriei. 
 
Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale din Tuzla în acest an urmăreşte construcţia unor locuinţe sociale destinate tinerilor. Zece hectare pe care vor fi ridicate viitoarele blocuri ar urma să cumpere Primăria Tuzla, pentru ca tinerii din comună să-şi poată întemeia aici un cămin. Mai mult, pe viitorul teren ar urma să fie amenajate şi locuri de joacă pentru cei mici.
 
„Din 2002, Primăria Tuzla nu a mai putut da niciun loc de casă pe Legea 15 privind sprijinul acordat tinerilor căsătoriţi, pentru că, efectiv, nu mai avem loturi de case. De aceea, vreau să propun Consiliului Local să achiziţionăm de la persoane private terenuri - zece hectare - în apropierea localităţii, pe care să le punem la dispoziţia tinerilor, prin contract de concesiune. Avem peste 200 de solicitări la Primărie şi din 2002 nu am putut da astfel de loturi“, a declarat viceprimarul comunei Tuzla, Taner Reşit.
 
Un alt proiect care se află pe agenda de lucru a administraţiei locale este extinderea pieţei de la ieşirea din localitatea Tuzla. Potrivit viceprimarului, chiar săptămâna trecută au fost obţinute avizele necesare pentru viitoarea piaţă, iar producătorii din comună nu vor plăti nicio taxă pentru a-şi comercializa produsele aici.
 
Mai mult, 2016 a adus cetăţenilor comunei Tuzla eliminarea unei taxe. Începând cu această lună, aceştia nu vor mai plăti taxa de pază, în valoare de 40 de lei. „Întrucât jumătate dintre locuitorii comunei Tuzla sunt persoane în vârstă, care au o pensie foarte mică, am hotărât să scoatem această taxă, care îi împovăra pe cetăţeni“, a adăugat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Tuzla, Taner Reşit.
 
O altă noutate constă în faptul că un supermarket german, care ar urma să fie construit în Tuzla, va avea 80% din personal locuitori din comună. Aceasta este una dintre condiţiile impuse de administraţia locală pentru viitorul centru comercial.
 
În altă ordine de idei, în comuna Tuzla, în acest an, se continuă asfaltările începute anul trecut. Astfel, pe strada Recoltei a mai rămas de asfaltat un kilometru şi jumătate de drum, iar alţi 17 km sunt în pregătire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii