Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen în procesul intentat de Foleanu Consiliului Local Mangalia

ro

12 Jul, 2012 01:00 2032 Marime text

Foleanu-PaulFoleanu1.jpgDemocrat-liberalul Paul Foleanu are, astăzi, termen în procesul intentat Consiliului Local Municipal Mangalia pentru că a decis invalidarea sa în funcţia de consilier local.

Amintim că luni, 2 iulie, ulterior şedinţei de constituire a noului Consiliu Local, în care a fost invalidat, Paul Foleanu a atacat în contencios administrativ, la Tribunalul Constanţa, hotărârea de consiliu. Este vorba despre dosarul 7655/118/2012, dosar în care democrat-liberalul are calitatea de reclamant, iar CLM Mangalia pe cea de pârât.

Motivul invalidării lui Foleanu în noul Consiliu Local Mangalia a fost acela că, potrivit comisiei de validare, pedelistul a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. La momentul respectiv, Foleanu a precizat că invalidarea sa constituie un abuz, comisia de validare neavând puterea să decidă acest fapt. Asta pentru că, aşa cum susţine democrat-liberalul, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Legea 215 a administraţiei publice locale comisia nu poate propune invalidarea unui ales local decât în contextul în care se constată încălcarea de către acesta a condiţiilor de eligibilitate sau dacă mandatul său a fost obţinut prin fraudă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii