Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa! Bogdan Bola şi Horia Ţuţuianu, dezacord pe tema unui proiect privind transportul elevilor

ro

28 Jul, 2018 00:00 1778 Marime text
Şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa urma să fie una liniştită, după cum arăta ordinea de zi. Finalul şedinţei de vineri, 27 iulie, a fost însă precum un butoi de pulbere, care a fost aprins de intervenţia liberalului Marian Iordache.
 
Mai precis, liderul PNL a afirmat că ar fi de preferat ca în şedinţa CJC din luna august să fie inclus şi proiectul propus de liberali cu privire la transportul interjudeţean al elevilor. Subiectul nu a fost primit pozitiv de şeful CJC, Horia Marius Ţuţuianu, care a ţinut să sublinieze faptul că proiectul a pornit de la consilierul judeţean Bogdan Bola, care „şi-a început campania electorală pentru primărie“, după cum a precizat acesta.
 
Bogdan Bola s-a apărat spunând că proiectul a fost depus în timp util la Consiliul Judeţean, însă contrele politice nu au lipsit. Horia Ţuţuianu a afirmat că susţine toate activităţile elevilor, dar că „e o diferenţă între a susţine un proiect cu bază legală şi unu care nu are bază legală. Legea nu specifică exact cum stau lucrurile“. Claudiu Palaz, vicepreşedinte CJC, a ripostat, de asemenea: „Foarte bine că aţi început campania!“
 
Preşedintele Horia Ţuţuianu a subliniat faptul că, atunci când este depus un proiect, să fie respectată legea. Totuşi, persoana care a ţinut să lămurească situaţia a fost secretarul judeţului, Mariana Belu. 
 
„Au fost depuse două proiecte de consilierii judeţeni Bola şi Gima. Unul privind alocarea unei sume pentru studiul de fezabilitate al Teatrului de Copii. Un alt proiect de hotărâre este cel privind rectificarea bugetului Teatrului de Copii pentru a prinde în bugetul lor suma de 400.000 de lei, necesară studiului de fezabilitate. Am înţeles că este vorba despre un singur proiect, am luat legătura cu d-nul Bola telefonic, i-am spus că potrivit legii doar ordonatorul principal de credite, respectiv preşedintele CJC, are calitatea să iniţieze un proiect privind rectificarea bugetului. V-am rugat să veniţi la sediul consiliului pentru a discuta, mi-aţi spus că plecaţi la o nuntă şi că nu puteţi veni. Și nu aţi venit. V-am rugat să luaţi legătura şi cu domnul Gima, până la urmă am luat eu legătura, i-am explicat domnului Gima şi a înţeles că nu aveţi această calitate să iniţiaţi. Dar nimeni nu cenzurează dreptul unui consilier de a face amendamente pe acele proiecte de hotărâri care sunt iniţiativa exclusivă a ordonatorului de credite. Acesta este adevărul, restul sunt poveşti.
 
În ceea ce priveşte proiectul de hotărâre depus acum două zile, semnat de şase sau şapte consilieri judeţeni, referitor la acordarea acelei subvenţii de 50% pentru reducerea transportului intrajudeţean, potrivit legii, o hotărâre trebuie să primească şi rapoartele compartimentelor de specialitate. Sub semnătura mea a plecat acest proiect către Direcţia Juridică, către Direcţia Domeniului Public şi Privat şi Autoritatea de Transport şi către Direcţia Economică. Și cu menţiunea pe care am făcut-o directorilor că, dacă în termen de 30 de zile nu îmi dau un punct de vedere cu privire la proiectul pe care dvs. l-aţi depus, se consideră implicit favorabil.
 
Eu personal am avut o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiei Elevilor şi cred că a fost o informare reciprocă. A doua zi am avut o discuţie cu domnul preşedintele şi cu reprezentanţii asociaţiei. Categoric, vrem să facem un astfel de proiect, aşteptăm rapoartele, m-am interesat şi în alte judeţe, am vorbit şi la Primăria Constanţa, dar acolo este reducere pe transportul public. Proiectul de hotărâre depus de dumneavoastră este foarte lapidar. Ca să dai o subvenţie trebuie stabilit impactul asupra bugetului, regulamentul de acordare, procedura de decontare. Este mult mai complex decât trei rânduri. Sunt detalii tehnice, legale”, a spus Mariana Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii