Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarifele au scăzut cu 25 la sută faţă de anii trecuţi Contractul de deszăpezire pentru judeţul Constanţa va fi semnat în această săptămână

ro

04 Nov, 2016 00:00 5453 Marime text
Şeful Executivului a declarat că a solicitat miniştrilor de resort să înceapă pregătirile în cadrul Comitetului pentru pregătiri de iarnă prin verificarea modului în care instituţiile statului abilitate au demarat măsurile necesare în domeniul transportului mai ales. Premierul a insistat asupra faptului că aceste contracte trebuie să fie publice.

Tarifele au fost aprobate de consilierii judeţeni

Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean programul de deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru sezonul 2016-2017, în valoare estimativă de 13.720.000 de lei, respectiv 3.048.888 de euro. Procentual, 43% din sumă va merge către cheltuielile cu combustibilul, 15% va costa materialul antiderapant, 22%, pregătirea utilajelor pentru intervenţii şi 20% reprezintă cheltuielile de personal.

De acest program se va ocupa Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, cu care administraţia judeţeană va încheia un contract în acest sens. Aleşii judeţeni au aprobat şi tarifele pentru materialele antiderapante pe care urmează să le utilizeze operatorul. De pildă, tona de material antiderapant utilizat de RAJDP în cele cinci staţii ale sale (Băneasa, Topraisar, Cuza Vodă, Tariverde, Hârşova) va costa 148,65 de lei. Preţurile nu conţin TVA.

Tariful aprobat pentru manopera personalului utilizat pentru acţiunile de deszăpezire va fi de 19,24 de lei/h în intervalul de lucru normal şi de 33,69 de lei/h în cazul orelor suplimentare, în weekend sau la sărbători legale. Totodată, tariful pentru manoperă aşteptare este de 14,44 de lei/h.
 
Despre tarife, administratorul special al Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Lungoci, spune că au fost ajustate şi sunt cu 25% mai mici faţă de anii trecuţi.

Lungoci spune că, din păcate, doar opt unităţi administrativ-teritoriale mai au încheiate contracte de deszăpezire cu RAJDP.
 
Informaţia este confirmată şi de prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu. Acesta a afirmat că, potrivit raportului prezentat şi la ultimul Comandament pentru Situaţii de Urgenţă, 80% dintre primării au raportat că s-au gospodărit şi au achiziţionat utilaje proprii sau au încheiat contracte cu societăţi private.

Cum va arăta contractul de deszăpeziri pentru iarna 2016-2017?

Potrivit administratorului special al RAJDP Constanţa, Lucian Lungoci, anul trecut, contractul de deszăpezire la finalul sezonului rece a fost de 2.300.000 de lei. Pentru anul acesta, contractul va însemna 75% timp de acţionare şi 25% timp de aşteptare.
 
„Vom semna contractul zilele acestea. El nu poate depăşi valoarea de anul trecut, mai ales că tarifele noastre au fost periate, iar o oră de funcţionare cu toate utilajele noastre are un cost mai scăzut decât avea anul trecut. Tarifarea se va face la sfârşitul sezonului rece, pentru că nu putem decât aproxima cum va fi iarna, nu putem factura de pe acum”, a precizat Lungoci.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii