Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprize în luna cadourilor Moşul vine la Ovidiu şi în satele arondate cu tichete cadou, pachete şi burse de merit (galerie foto)

ro

05 Dec, 2017 00:00 3434 Marime text
Ca în fiecare an, Primăria oraşului Ovidiu s-a pregătit pentru a întâmpina aşa cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Pentru această lună, considerată şi luna cadourilor, reprezentanţii administraţiei publice locale din Ovidiu organizează o serie de acţiuni sociale în speranţa că vor aduce o bucurie persoanelor nevoiaşe şi copiilor. În acest context şi cu ajutorul sponsorilor, se vor oferi 1.856 de pachete cadou pentru toţi copiii de la grădiniţă până la elevii de clasa a XII-a din oraşul Ovidiu şi satele arondate, Poiana şi Culmea.
 
Acţiunile de oferire a darurilor încep astăzi şi se încheie pe 19 decembrie. Astfel, azi sunt acordate burse de merit pentru elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 2, iar angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială din Ovidiu demarează acţiunea de distribuire la domiciliul fiecărui beneficiar a tichetelor cadou. „Aceste tichete valorice vor fi aduse la domiciliu de angajaţii direcţiei în perioada 5-15 decembrie, astfel încât toţi beneficiarii să le primească în timp util“, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Tot astăzi, pentru a crea atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, va fi aprins şi sistemul de iluminat festiv din localitate.
 
Aşa cum menţionam anterior, toţi elevii vor primi pachete cadou. Acţiunea va fi demarată pe 14 decembrie, cu distribuirea acestora către elevii claselor 0-12 de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“. „De pe 15 decembrie până pe 19 decembrie vor primi pachete cadou şi toţi preşcolarii din grădiniţele de pe raza oraşului din Ovidiu. Pe data de 18 decembrie, Moşul va ajunge la elevii din satul Poiana“, a adăugat George Scupra. Totodată, acesta a subliniat faptul că, pe 17 decembrie, este programată întâlnirea trimestrială cu „Sfatul bătrânilor“, eveniment ce va fi organizat la Centrul Cultural „Elena Roizen“.

Burse de merit pentru elevii eminenţi  

Pentru al treilea an consecutiv, la iniţiativa primarului, au fost acordate burse de merit pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, finanţate, conform prevederilor legale, din bugetul local. „Oferirea burselor de merit pentru elevii şi profesorii cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale din şcolile oraşului nostru va avea loc pe 19 decembrie“, a afirmat primarul George Scupra.
 
Acesta a menţionat că, în funcţie de media obţinută, se acordă burse astfel: 200 de lei/elev/an pentru media generală cuprinsă între 9 - 9,49 şi nota 10 la purtare; 300 de lei/elev/an pentru media generală cuprinsă între 9,50 -9,99 şi nota 10 la purtare şi 500 de lei/elev/an pentru media generală 10 şi nota 10 la purtare.
 
Potrivit unei situaţii centralizate, în acest an au fost premiaţi 96 de elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ şi 39 de elevi aparţinând Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Ovidiu. „Ca o noutate, în acest an, în premieră, au fost acordate burse pentru elevii şi profesorii cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale, acestea fiind susţinute tot din bugetul local al Primăriei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017“, a precizat şeful administraţiei publice locale.
 
Potrivit acestuia, bursele de merit au fost oferite după cum urmează:
- la Şcoala Gimnazială nr. 2: pentru premiul I au fost acordate burse în valoare de 300 de lei (cinci elevi şi trei profesori), pentru premiul II - burse în valoare de 200 de lei (opt elevi şi cinci profesori), iar pentru premiul III - burse în valoare de 100 de lei (patru elevi şi trei profesori);
- în timp ce la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ s-au oferit, pentru premiul I, burse în valoare de 300 de lei - 13 elevi şi patru profesori, pentru premiul II au fost acordate burse în valoare de 200 de lei - doi elevi şi doi profesori, iar pentru premiul III au fost acordate burse în valoare de 100 de lei, de care au beneficiat patru elevi şi un cadru didactic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii