Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superofertă - 2 în 1 Cine e Ion Moisei, alegerea Consiliului Local Tuzla pentru a prelua atribuţiile primarului şi ale viceprimarului (documente)

ro

23 Sep, 2015 00:00 4179 Marime text

Rămasă fără primar şi viceprimar în aceeaşi zi, comuna Tuzla a trebuit să îşi aleagă un nou om de încredere care să preia atribuţiile celor doi. Luni, au avut loc mai multe discuţii privind alegerea celui care ar fi potrivit să preia aceste atribuţii, nu mai puţin de trei aleşi fiind consideraţi eligibili pentru a ocupa, temporar, fotoliul de gospodar-şef. Ieri, Consiliul Local al comunei Tuzla, reunit în şedinţă extraordinară, a decis ca social-democratul Ion Moisei să preia atribuţiile de viceprimar şi de primar. Fostul primar, Constantin Florin Micu, a declarat că are încredere în alegerea Consiliului Local şi că îi va acorda sprijinul colegului său.

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, şi în cazul numirii lui Ion Moisei se va proceda la fel ca în situaţia oricărei hotărâri de Consiliu Local. „Aşteptăm să ne fie trimisă hotărârea pentru a emite ordinul de legalitate. Se urmează întocmai aceeaşi procedură ca la orice hotărâre de Consiliu Local. Dacă domnul viceprimar va fi eliberat, atunci, ordinul de suspendare din funcţie încetează şi se va putea întoarce la primărie pe funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar, iar domnul Moisei va rămâne un simplu consilier local“, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ion Constantin, pentru ZIUA de Constanţa.

Cine este şi ce avere are noul consilier cu atribuţii de primar şi de viceprimar?


Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta deţine un teren de 326,77 de metri în intravilanul comunei Tuzla şi două case de locuit, tot în Tuzla, una cumpărată în 2007, cu o suprafaţă de 120 de metri, şi alta construită un an mai târziu, în suprafaţă de 103 metri pătraţi. Potrivit declaraţiei de avere depuse în 2014, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Moisei a obţinut 11.553 (monedă neprecizată, cel mai probabil, lei), din acte de comerţ, de la Întreprinderea Familială Moisei Ion Laura. Şi soţia sa a obţinut acelaşi venit de la aceeaşi sursă, la care se adaugă şi suma de 21.630 (probabil lei) din activitatea de broker de asigurare.
 
Potrivit declaraţiei de interese depuse în anul 2014, Ion Moisei este şi administratorul IF Moisei Ion Laura, unde are jumătate din numărul hârtiilor de valoare.
 
Conform declaraţiei de avere depuse în anul 2012, când a candidat pe lista USL pentru Consiliul Local, acesta deţinea şi alte două case de locuit, de 28 mp, respectiv 82 mp, cumpărate alături de soţie, în anul 2007, alta construită în anul 2011, având o suprafaţă de 83,55 de metri pătraţi, şi un spaţiu comercial de 30 de mp, dobândit în 2008. Şi atunci, soţii Moisei declarau venituri din aceleaşi surse - IF Moisei Ion Laura şi brokeraj.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii